- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βαρύ το κατηγορητήριο για τον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας
Κατηγορίες για 50 ανθρωποκτονίες από πρόθεση και 39 απόπειρες ανθρωποκτονίας
Κατηγορίες για 50 ανθρωποκτονίες από πρόθεση και 39 απόπειρες ανθρωποκτονίας που συνδέονται με τις τρομοκρατικές ενέργειες σε δύο τεμένη της πόλης Κράιστσερτς τη 15η Μαρτίου απαγγέλθηκαν σε 28χρονο υπήκοο Αυστραλίας , γνωστοποίησε η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας.
Ο άνδρας, που θεωρείται οπαδός της θεωρίας περί «ανωτερότητας» της λευκής φυλής, πρόκειται να εμφανιστεί αύριο ενώπιον δικαστηρίου της Κράιστσερτς, μέσω βιντεοσύνδεσης με το Όκλαντ όπου κρατείται, στη μοναδική φυλακή υψίστης ασφαλείας της Νέας Ζηλανδίας.
Η νεοζηλανδική αστυνομία ανέφερε ότι «εξακολουθούν να εξετάζονται» κι άλλες κατηγορίες, προσθέτοντας πάντως ότι δεν θα σχολιάσει τη δικογραφία που σχηματίζεται, διότι η υπόθεση βρίσκεται πλέον στη δικαιοσύνη.
Ο Μπρέντον Τάραντ θα εμφανιστεί για δεύτερη φορά ενώπιον δικαστηρίου αφότου σκότωσε 50 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 48 στα δύο τεμένη στα μέσα του Μαρτίου. Στην πρώτη ακροαματική διαδικασία, την επομένη του μακελειού, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για μόνο έναν φόνο, καθώς οι αρχές ήθελαν να κινηθούν γρήγορα, αλλά νέες κατηγορίες προστέθηκαν κατόπιν. Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τις αρχές εάν θα του ασκηθεί δίωξη για τρομοκρατία.
Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα εθνικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης να τραβήξουν τηλεοπτικά πλάνα, ή φωτογραφίες, ή να ηχογραφήσουν την αυριανή συνεδρίαση.
Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο κατηγορούμενος δεν απαιτείται να δηλώσει αθώος ή ένοχος στην αυριανή διαδικασία, αλλά θα κληθεί να ξεκαθαρίσει τη θέση του για τη νομική εκπροσώπησή του. Στην πρώτη διαδικασία, ο 28χρονος είπε ότι δεν θέλει συνήγορο και θα χειριστεί ο ίδιος την υπεράσπισή του.
Έχουν εκφραστεί ανησυχίες πως ο Τάραντ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη δίκη του σαν πλατφόρμα για να διαδώσει τις ρατσιστικές του απόψεις, όπως ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο νορβηγός ακροδεξιός τρομοκράτης που δολοφόνησε 77 ανθρώπους το 2011.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Στα Χανιά ο Γάλλος πρόεδρος: Με ελικόπτερο στο «Charles de Gaulle» μετά την τριμερή στην Κύπρο
Ο επικεφαλής Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν απαντά στη γαλλική πρόταση για αποστολή προστασίας στο Ορμούζ
Τηλεδιάσκεψη με 13 ηγέτες για ενεργειακή ασφάλεια, αποτροπή κλιμάκωσης και στήριξη στον Λίβανο
Συνολικά πλέον εννέα άτομα βρίσκονται υπό έρευνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.