- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ευρωκοινοβούλιο: Ψηφοφορία για την αλλαγή ώρας και τα πλαστικά
Ποια θέματα τίθενται σε ψήφιση αυτή την εβδομάδα
Μια σημαντική ψηφοφορία για τους κανόνες της πνευματικής ιδιοκτησίας θα γίνει αυτή την εβδομάδα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Αυτή η ολομέλεια αναμένεται επίσης να δώσει τέλος στην αλλαγή της ώρας από την Ανοιξη στον χειμώνα. Και μια σημαντική πρόταση που αφορά νέες απαγορεύσεις των πλαστικών μιας χρήσης. Αυτή τη φορά θα αφορά πιατάκια και μαχαιροπήρουνα. Παρόν και στην παρούσα ολομέλεια το Brexit για να συζητηθούν τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής στις 21 και22 Μαρτίου.
Αναλυτικότερα:
Την Τρίτη, οι ευρωβουλευτές ψηφίζουν για την ανανέωση των ευρωπαϊκών κανόνων περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι νέοι κανόνες θέλουν να διασφαλίσουν ότι θα ισχύουν οι ίδιοι κανόνες εντός και εκτός διαδικτύου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΚ.
Επίσης, ψηφίζουν για τη μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που αν εγκριθεί αναμένεται να αυξήσει τα δικαιώματα των καταναλωτών.
Πρόταση για την απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης, όπως τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα, τίθεται προς ψήφιση στην ολομέλεια την Τετάρτη καθώς και πρόταση για τον περιορισμό των εκπομπών CO2 από τα αυτοκίνητα.
Ο τερματισμός της αλλαγής της ώρας από χειμερινή σε εαρινή από το 2021, τίθεται σε ψηφοφορία την Τρίτη.
Την επόμενη μέρα τα μέλη συζητούν για το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής, στις 21-21 Μαρτίου, για το Brexit.
Την Πέμπτη, ψηφίζουν πρόταση για τη βελτίωση του πόσιμου νερού που θα επιφέρει την αύξηση της κατανάλωσης του νερού της βρύσης και τη μείωση της κατανάλωσης του εμφιαλωμένου.
Τέλος, σε ψηφοφορία τίθενται και κανόνες για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των καταναλωτών όταν πραγματοποιούν διαδικτυακές αγορές ή σε κατάστημα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Πρώτη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Πιονγκγιάνγκ μετά από επτά χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.