- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Διορία 72 ωρών σε διπλωμάτες των ΗΠΑ να φύγουν από τη Βενεζουέλα
Η χώρα παραμένει βυθισμένη στο σκοτάδι για έκτη ημέρα - Τον Τραμπ κατηγορεί ο Μαδούρο
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έδωσε σήμερα διορία σε Αμερικανούς διπλωμάτες να εγκαταλείψουν τη χώρα σε διάστημα 72 ωρών, το αργότερο έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, αφού ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ για τη διάπραξη κυβερνο-σαμποτάζ, που είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί αντιμέτωπη η χώρα με το χειρότερο μπλακάουτ στην ιστορία της.
Ο υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αρεάσα είπε ότι οι Αμερικανοί διπλωμάτες που βρίσκονται στο έδαφος της Βενεζουέλας πρέπει να φύγουν εντός 3 ημερών, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών σχετικά με τους επιτετραμμένους των δύο χωρών.
«Η παρουσία στο έδαφος της Βενεζουέλας αυτών των αξιωματούχων αποτελεί κίνδυνο για την ειρήνη, την ενότητα και τη σταθερότητα στη χώρα» τονίζει το Καράκας σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.
Το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε χθες ότι θα αποσύρει το προσωπικό του από τη Βενεζουέλα αυτήν την εβδομάδα, υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία τους αποτελεί «περιορισμό της αμερικανικής πολιτικής».
Την ώρα που η χώρα παραμένει βυθισμένη στο σκοτάδι για έκτη ημέρα, τα νοσοκομεία δίνουν μάχη για να λειτουργήσουν ομαλά, τα τρόφιμα σαπίζουν στη ζέστη και οι εξαγωγές από τον κυριότερο πετρελαϊκό σταθμό της χώρας έχουν σταματήσει.
Σήμερα, το ρεύμα έχει επανέλθει σε πολλά τμήματα της χώρας, μεταξύ αυτών περιοχές που δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα από την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Όμως, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει σε περιοχές της πρωτεύουσας Καράκας και του δυτικού τμήματος της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Κολομβία.
Ο Χούλιο Κάστρο, της μη κυβερνητικής οργάνωσης Doctors for Health, ανέφερε χθες στο Twitter ότι 24 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε δημόσια νοσοκομεία μετά το μπλακάουτ.
«Ο Τραμπ φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη»
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι οργάνωσε, αυτό που αποκάλεσε, μια εξελιγμένη κυβερνοεπίθεση εναντίον του δικτύου υδροηλεκτρικής ενέργειας της Βενεζουέλας.
«Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας της Βενεζουέλας» είπε ο Μαδούρο από το προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες χθες το βράδυ.
«Είναι μια τεχνολογία που μονάχα η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαθέτει».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αν με άκουγε, θα είχε υπάρξει συμφωνία με τη Ρωσία εδώ και πολύ καιρό», τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα μέτρα επιβάλλονται μετά τα επεισόδια και τις λεηλασίες που σημειώθηκαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων
«Εσύ είσαι ο άνθρωπος που θέλω στο πλευρό μου, Μπίμπι», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νέο πλήγμα στο Vision 2030, το φιλόδοξο πρόγραμμα οικονομικού μετασχηματισμού του βασιλείου
Η οικογένειά της επιβεβαίωσε ότι πέθανε στο νοσοκομείο έχοντας κοντά της τους αγαπημένους της
Γιατί οι φωτιές αυτές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες
Ο πρώην ταξιτζής, Πολ Μακένζι αυτοανακηρύχθηκε πάστορας και ίδρυσε τη Διεθνή Εκκλησία της Χαρμόσυνης Είδησης
Οχυρώνονται» τα καταστήματα της πολυτελούς Βία Μοντεναπολεόνε
Η παρέμβαση για τις εκλογές
Οι εταιρείες μεταπώλησης αναζητούν τις ύποπτες αγγελίες
Η 68χρονη δημοσιογράφος κάλυψε επί δεκαετίες πολέμους και κρίσεις σε όλο τον κόσμο
Από τον σχολιαστή του CNN μέχρι την πρώην παρουσιάστρια του Fox
2.400 συλλήψεις, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και φόβοι για νέα επεισόδια
Δορυφορικές εικόνες είχαν αναζωπυρώσει τις ελπίδες για τον εντοπισμό του Lockheed Electra
Η εταιρεία απειλείται με πρόστιμο 200.000 δολαρίων την ημέρα
Γιατί η Μόσχα δεν θεωρεί ακόμη τη σύγκρουση νίκη
Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και έδωσε εντολή στους ανθρώπους να μείνουν στα σπίτια τους
Ο Ολλανδός ηγέτης και ο σύντροφός του θα γίνουν γονείς την άνοιξη του 2027
Η νέα μαρτυρία στο δικαστήριο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.