- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Blackout στο Βερολίνο - Χωρίς ηλεκτρικό 34.000 νοικοκυριά
Σπίτια, υπηρεσίες, σχολεία και νοσοκομεία δεν έχουν ρεύμα από χθες
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν από χθες το απόγευμα περισσότερα από 34.000 νοικοκυριά, υπηρεσίες, σχολεία και νοσοκομεία στο νοτιοανατολικό Βερολίνο.
Η διακοπή ρεύματος οφείλεται σε σοβαρή βλάβη σε κεντρικά καλώδια η οποία προκλήθηκε κατά την διάρκεια εκτέλεσης οικοδομικών έργων.
Η διακοπή ρεύματος αφορά τις περιοχές Τρέπτοου-Κέπενικ και Λίχτενμπεργκ και σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, επρόκειτο να αποκατασταθεί το αργότερο μέχρι τις 16:00 (ώρα Ελλάδος), χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί εφικτό. Σύμφωνα με την εταιρία-πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος Vattenfal, τα έργα πραγματοποιούνταν χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ώστε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα και η ζημιά αφορά ολική καταστροφή κεντρικών καλωδίων της περιοχής. Η εταιρία άφησε μάλιστα ανοιχτό το αν θα καταφέρει να αποκαταστήσει την βλάβη έως τις 22:30 απόψε.
Εκτός από τα χιλιάδες νοικοκυριά που έμειναν από χθες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σήμερα δεν λειτούργησαν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, ενώ από το νοσοκομείο της περιοχής πολλοί ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Διακοπές υπήρξαν και στην κυκλοφορία του υπόγειου σιδηρόδρομου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Οι καταγγελίες για βασανιστήρια και η καταδίκη σε 15 χρόνια
«Δεν ζητάμε δωρεάν βοήθεια, η Ευρώπη πληρώνει τις ΗΠΑ για τους πυραύλους»
Η απάντηση του Σουντάρ Πιτσάι στο αίτημα του πρόεδρου των ΗΠΑ
Ποιον όρο θέτει για να επιτρέπονται οι κινητοποιήσεις στους δρόμους
Η πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα εξήρε τον ρόλο του ΔΠΔ για τη διεθνή δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου
Ο βραβευμένος συγγραφέας Γιώργος Γιώτσας, πατέρας ενός μη λεκτικού αυτιστικού παιδιού, γράφει στην Athens Voice με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Γουίλιαμ Τσάπμαν.
Μιλήσαμε με τον δημοσιογράφο Βίκτορα Ελιέζερ για να καταλάβουμε τι ακριβώς διακυβεύεται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.