Κοσμος

Αντιμέτωπες με δεύτερο shutdown οι ΗΠΑ

«Ναυάγησαν» οι διαπραγματεύσεις στο αμερικανικό Κογκρέσο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ/©EPA/JIM LO SCALZO

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκαν οι συνομιλίες στο αμερικανικό Κογκρέσο, ώστε να αποτραπεί νέα αναστολή της λειτουργίας ορισμένων ομοσπονδιακών δημόσιων υπηρεσιών (shutdown).

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών για τα θέματα συνοριακής ασφάλειας χαρακτηρίστηκαν από ένταση, καθώς εκφράστηκαν διαφωνίες για τα ζητήματα γύρω από τις πολιτικές κράτησης των μεταναστών.

«Οι συνομιλίες βρίσκονται τώρα σε αδιέξοδο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Ρίτσαρντ Σέλμπι στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox. Εξέφρασε, πάντως, την ελπίδα οι δύο πλευρές να επιστρέψουν σύντομα στο τραπέζι του διαλόγου.

Από τη μεριά του ο υπηρεσιακός Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μικ Μαλβέινι ανέφερε στο NBC News ότι «δεν μπορεί να αποκλείσει απολύτως» το ενδεχόμενο ενός δεύτερου shutdown των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Εξάλλου, ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ξεκαθαρίσει μετά τον τερματισμό του πρώτου shutdown (με αφορμή την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση που ζητούσε για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό) πως δεν θα διστάσει να ασκήσει και πάλι πιέσεις στο «ευαίσθητο» θέμα της μετανάστευσης, ακόμα και αν αυτό οδηγήσει σε νέα «παράλυση» το αμερικανικό Δημόσιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ