Ο Ερντογάν καθέλκυσε κατασκοπευτικό σκάφος για να ελέγχει Αιγαίο, Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα
«Η γεωγραφική μας θέση δεν επιβάλλει να είμαστε ισχυροί μόνο στην οικονομία, στο εμπόριο, στη βιομηχανία αλλά πρέπει να είμαστε και σε επίπεδο πληροφοριών»
Κατασκοπευτικό σκάφος καθέλκυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς όπως ο ίδιος είπε μετά τις εξελίξεις σε Συρία, ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα, η ανάγκη για πληροφορίες έγινε επείγουσα και πιο κρίσιμη.
«Η ανάγκη έγινε πιο επιτακτική και κρίσιμη εξαιτίας των απειλών στη Συρία αλλά και των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά στα σημερινά εγκαίνια της κορβέτας «Ορίζοντας» (Ufuk Α-591) στα ναυπηγεία της Τούζλα, έξω από την Κωνσταντινούπολη.
Το σκάφος θα περιπολεί σε όλα αυτά «τα κρίσιμα» κατά τον Ερντογάν σημεία.
Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η γεωγραφική θέση της Τουρκίας «δεν επιβάλλει να είμαστε ισχυροί μόνο στην οικονομία, στο εμπόριο, στη βιομηχανία αλλά πρέπει να είμαστε και σε επίπεδο πληροφοριών».
Όπως ανέφερε, «η Τουρκία με την εθνική ασφάλεια που έχει αναπτύξει αυτή την περίοδο έχει ''γκρεμίσει'' τις ελπίδες κάποιων. Έχουμε αυξήσει τον αριθμό UAV και SİHA (μη επανδρωμένα αεροχήματα) και παρέχουν ασύμμετρη ισχύ στις μονάδες ασφαλείας μας για την παρακολούθηση και την εξουδετέρωση τρομοκρατών. Έχουμε κάνει τις μονάδες ασφαλείας και πληροφοριών μας πολύ ισχυρές, ενισχύοντάς τες τόσο με ανθρώπινο δυναμικό όσο και με τεχνολογική υποδομή. Η Τουρκία είναι μια χώρα που υπέφερε από την εξωτερική εξάρτηση που είχε σε όπλα, πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό. Στα χέρια των δολοφόνων στη βόρεια Συρία που προβαίνουν σε εθνικές εκκαθαρίσεις υπάρχουν πύραυλοι, βόμβες και πυρομαχικά συμμάχων μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αν δεν το κάνουμε εμείς αυτό, θα την καταλάβουν η Ρωσία ή η Κίνα»
Η θέαση των εξελίξεων χωρίς την ουσιαστική πρόταση αποτελεσματικών λύσεων
Οι Ιρανοί επιχειρούν να οδηγήσουν μαζικά τη χώρα τους στην επόμενη μέρα
Πώς θα είναι οι ζωές μας τα επόμενα χρόνια;
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Ζυγίζει τις επιλογές του ο Τραμπ
Οι επιλογές που εξετάζονται για να προστατευθεί η εδαφική ακεραιότητά της
H ανάλυση του Bloomberg
Η ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις
Η ανάρτηση του Ιρανού βιρτουόζου
Πάνω από 10.000 οι συλλήψεις - Ζυγίζει τις επιλογές του ο Τραμπ
«Όχι στην τρομοκρατική Ισλαμική Δημοκρατία», φώναζαν υποστηρικτές του Παχλεβί
Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στις απειλές Τραμπ
Στο ναδίρ οι σχέσεις Ουάσιγκτον - Αβάνας
Διάφοροι άλλοι καλλιτέχνες συνεχίζουν να δημοσιεύουν δηλώσεις κατά της ICE στο διαδίκτυο
Το μυώδες σώμα κερδίζει δημοτικότητα για πολλές γυναίκες στην εποχή του Ozempic
Τι αναφέρει η αμερικανική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων HRANA
Στους 466 οι νεκροί διαδηλωτές
Ο ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η Κούβα έχει το απόλυτο δικαίωμα να εισάγει καύσιμα από όπου θέλει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.