Κοσμος

Σαλβίνι: Ελπίζω ο γαλλικός λαός να γυρίσει την πλάτη στον Μακρόν

Χωρίς τέλος η κόντρα του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών με τον Γάλλο πρόεδρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ματέο Σαλβίνι
Ματέο Σαλβίνι/©EPA/CLAUDIO LATTANZIO

Την ελπίδα ο γαλλικός λαός να μην επιλέξει το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν (La Republique en marche) στις ευρωεκλογές, εξέφρασε την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας.

«Ο Μακρόν δεν μπορεί πλέον να είναι ο συνομιλητής μας. Η υποστήριξη που έχει είναι κάτω του 20%. Ελπίζω ότι ο γαλλικός λαός θα μπορέσει σύντομα να κάνει διαφορετικές επιλογές» ανέφερε ο Ματέο Σαλβίνι για τις ευρωεκλογές του Μαΐου, σε συνέντευξή του στον δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό RAI.

Η δήλωση Σαλβίνι αντικατοπτρίζει το κλίμα πόλωσης μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας και του προέδρου της Γαλλίας με αφορμή το μεταναστευτικό. Την ώρα που το Παρίσι καλούσε τις Βρυξέλλες για περισσότερο ανθρωπισμό στο ζήτημα των ροών, η Ρώμη ζητούσε τη λήψη άμεσων περιοριστικών μέτρων, κλείνοντας μεταξύ άλλων τα λιμάνια τους σε πλοία ΜΚΟ γεμάτα μετανάστες και πρόσφυγες.

Τη Δευτέρα η Ιταλίδα πρέσβης στο Παρίσι εκλήθη στο Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας για εξηγήσεις, μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο, σύμφωνα με τις οποίες η Γαλλία «φτωχαίνει την Αφρική», επιδεινώνοντας τη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη.

Για το θέμα αυτό ο Σαλβίνι δήλωσε την Τρίτη ότι η Γαλλία δεν ενδιαφέρεται για τη σταθεροποίηση στη Λιβύη -μια χώρα όπου συνεχίζονται οι εμφύλιες συγκρούσεις και δρουν ανεξέλεγκτα δίκτυα διακίνησης και εκμετάλλευσης προσφύγων και μεταναστών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ