- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέες αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές στο βόρειο τμήμα του Ιράκ εξαπέλυσε το τελευταίο 48ωρο η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της γείτονος, τουλάχιστον επτά «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν το Σάββατο κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιχείρησης. Η ίδια πηγή διευκρινίζει ότι στα σημεία που έπεσαν οι πύραυλοι των αεροπλάνων (καταφύγια και σπήλαια), βρίσκονταν σε εξέλιξη προετοιμασίες για επιθέσεις κατά τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στη συνοριακή γραμμή με το Ιράκ.
Η Άγκυρα χρησιμοποιεί τον όρο «τρομοκράτες» όταν αναφέρεται στα μέλη της εκτός νόμου αυτονομιστικής οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν, η οποία διεξάγει ανταρτοπόλεμο στη νοτιοανατολική Τουρκία από το 1984. Η οργάνωση χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από τις τουρκικές αρχές, όπως και από αυτές των κρατών-μελών της ΕΕ και των ΗΠΑ.
Από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας εξαπολύει συχνά αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων των Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών στο βόρειο Ιράκ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζονται οι έρευνες για το κίνητρο
Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προκάλεσαν ορμητικούς χειμάρρους λάσπης
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μη σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Οξεία αντιπαράθεση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μετονομάσει τη λίμνη
Περίπου 5.000 Αμερικανοί ναύτες αναμένεται να αποβιβαστούν για ξεκούραση
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Το σχολείο θάφτηκε κάτω από τη λάσπη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σαν σήμερα, 31 Αυγούστου, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετων
Με 52,8% οι Ισλανδοί απέρριψαν την επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών
Ξεκίνησαν οι ταφές των θυμάτων
Το χρονικό της τραγωδίας - Συνελήφθη ο καπετάνιος
Οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στις λάσπες εκμηδενίζονται
Πρώτη τέτοια επίθεση μετά από έναν μήνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.