- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η φινλαδική υπηρεσία προστασίας καταναλωτή (CDB) με απόφασή της έδωσε εντολή στην Microsoft να αποζημιώσει έναν Φινλανδό για μια μη εξουσιοδοτημένη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος Windows 10 στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα του τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Στην απόφαση που δημοσίευσε χθες ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας Yle, τον Μάρτιο του 2016, ο ιδιοκτήτης του ηλεκτρονικού υπολογιστή ενώ εργαζόταν σε αυτόν, η εγκατάσταση των Windows 10 ξεκίνησε χωρίς να του ζητηθεί η άδεια. Έπειτα από την ενημέρωση, ο υπολογιστής ξεκίνησε να εμφανίζει «λανθασμένα μηνύματα».
Η φινλαδική υπηρεσία κατέληξε ότι η Microsoft δεν είχε κανένα δικαίωμα να εγκαταστήσει το λογισμικό χωρίς να λάβει εξουσιοδότηση. Το λάθος στην εγκατάσταση υποχρεώνει την εταιρεία να αποζημιώσει τον ιδιοκτήτη του υπολογιστή, απεφάνθη η αρμόδια υπηρεσία.
Στην απάντησή της η Microsoft ανέφερε ότι ο άνδρας είχε λάβει την απαραίτητη βοήθεια από την στήριξη πελατών της εταιρείας. Συμπλήρωσε ότι δεν ευθύνεται για τα προγράμματα που ο ιδιοκτήτης του υπολογιστή είχε εγκαταστήσει.
Σημειώνοντας ότι η Microsoft δεν αρνήθηκε ότι το νέο λογισμικό σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί χωρίς άδεια, η CDB τόνισε ότι η εταιρεία δεν αρνήθηκε επίσης τη σύνδεση του σφάλματος και της ζημίας που προκάλεσε.
Ως εκ τούτου, η υπηρεσία αποφάσισε ότι η Microsoft πρέπει να πληρώσει ως αποζημίωση 1.100 ευρώ για ανταλλακτικά, συντήρηση και μεταφορικά κόστη.
Η υπηρεσία απέρριψε τους ισχυρισμούς του ιδιοκτήτη ότι έχασε χρόνο από την εργασία του.
Τα μέλη της CDB ορίζονται από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ωστόσο μόλις το 80% των εταιρειών συμμορφώνεται με τις αποφάσεις της υπηρεσίας και πληρώνει τις αποζημιώσεις που αποφασίζει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Xρεώνουν, όπως είναι λογικό, χιλιάδες δολάρια την ώρα
Νέο σοκ στη Γαλλία μία εβδομάδα μετά τον εντοπισμό της σορού της 11χρονης
Η εστία της έντασης αφορά κυρίως τις σφαγές της Βολυνίας την περίοδο 1943-1945.
Τσουνάμι σε Ινδονησία και Ιαπωνία - Ζημιές σε παραθαλάσσιους οικισμούς
Περισσότερες από 30 γυναίκες έχουν μιλήσει δημόσια τους τελευταίους μήνες
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε κύμα συγκίνησης στον καλλιτεχνικό χώρο
Μια ματιά στη συζήτηση για την κυοφορούμενη τουρκική νομοθεσία περί ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας
Φόβοι για νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
Η επιδημία εξαπλώνεται από το Κονγκό - Ενισχυμένα μέτρα επιτήρησης
«Τερματίστε τους πολέμους, βοηθήστε τους μετανάστες», ήταν το μήνυμα του ποντίφικα
Η Κάγια Κάλας προτείνει κοινές αγορές όπλων και αποζημιώσεις
Ο Αμερικανός πρόεδρος παρεμβαίνει μετά την κατάρρευση της δίμηνης εκεχειρίας
Το θέμα είναι δυσάρεστο και βαρύ αλλά δεν μπορείς να το περάσεις στο ντούκου αν το αντιμετωπίζει δικός σου άνθρωπος
Τα καλοκαίρια ποτέ δεν ήταν δροσερά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πόλη κρύβεται
Η στρατιωτική φθορά και η οικονομική πίεση επαναφέρουν το ερώτημα για την έκβαση του πολέμου
Συναγερμός στην Ουτσουνομίγια - Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να κλειστούν στα σπίτια τους
Μαχητικά του ΝΑΤΟ κατέρριψαν drone που μπήκε στον εναέριο χώρο της Λετονίας
Η προειδοποίηση στους κατοίκους
Ο Γκράχαμ Πλάτνερ είναι μια ακόμα υπόθεση υποψηφίου που βρίσκεται αντιμέτωπος με το (ψηφιακό και μη) παρελθόν του
Σε ένα αυταρχικό σύστημα, η εξωτερική πολιτική εργαλειοποιείται πλήρως για την εγχώρια πολιτική επιβίωση.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.