- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ενόχλησε ο δήμαρχος Αδριανούπολης για το καλωσόρισμα και τις ευχές στα ελληνικά (εικόνες)
Του είπαν: «Αυτή δεν είναι βυζαντινή πόλη. Ήταν η πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για 88 χρόνια»
Με αφίσες στα ελληνικά και στα βουλγάρικα επέλεξε να υποδεχθεί ο δήμαρχος της Αδριανούπολης τους τουρίστες και γείτονές του, αλλά επικρίθηκε τελικά από τους συμπατριώτες του.
Ο δήμαρχος Ρετζέπ Γκουργκάν ζήτησε να αναρτηθούν σε όλη την πόλη, που η τουρκική της ονομασία είναι Edirne, αφίσες με τη φωτογραφία του ίδιου και ευχές για τον νέο χρόνο στην τουρκική αλλά και στην ελληνική και βουλγαρική γλώσσα.
Στις αφίσες που απευθύνονται στους Έλληνες τουρίστες ο δήμαρχος αντί να αποκαλείται «Δήμαρχος Edirne», εμφανίζεται ως «Δήμαρχος Αδριανούπολης», προκαλώντας την οργή των συμπατριωτών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η αφίσα σε κεντρική λεωφόρο της πόλης, που γράφει στα ελληνικά: «Επιθυμούμε το 2019 να φέρει την ειρήνη και την ευτυχία στον κόσμο» και στο κάτω μέρος υπάρχει η φωτογραφία του Γκουργκάν με το όνομά του και τον τίτλο του, «Δήμαρχος Αδριανούπολης», πυροδότησε την οργή Τούρκων εθνικιστών στο Twitter.
«Εντάξει, είναι μια ωραία χειρονομία. Αλλά το όνομα της πόλης μας είναι γραμμένο στις βουλγαρικές αφίσες ως Edirne, αλλά είναι (γραμμένο ως) Αδριανούπολη στις ελληνικές αφίσες. Κύριε Δήμαρχε, αυτή δεν είναι βυζαντινή πόλη. Ήταν η πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για 88 χρόνια», έγραψε στο Twitter ένας χρήστης.
Σύμφωνα με τον εφημερίδα Hurriyet, μέχρι και σήμερα ο δήμαρχος της πόλης δεν έχει απαντήσει στην κριτική που δέχθηκε για τις ελληνικές αφίσες. Πάντως, ο ίδιος με δηλώσεις του στις 29 Δεκεμβρίου στο πρακτορείο Anadolu είχε αναφέρει πως έχουν ετοιμάσει αφίσες για την υποδοχή του νέου χρόνου στην ελληνική και τη βουλγαρική γλώσσα, ώστε να κάνουν τους τουρίστες από τις δύο γειτονικές χώρες να αισθάνονται άνετα και να τους παροτρύνουν να επισκέπτονται την πόλη συχνότερα.
Μάλιστα, η Hurriyet τονίζει, επικαλούμενη παλαιότερες δηλώσεις του δημάρχου Αδριανούπολης, πως η υποτίμηση της τουρκικής λίρας κατά 30% έναντι του ευρώ και του δολαρίου από την αρχή του περασμένου έτους είναι η αιτία που πολλοί Έλληνες και Βούλγαροι τουρίστες συρρέουν με λεωφορεία, ειδικότερα τα σαββατοκύριακα στην πόλη για να κάνουν τα ψώνια τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Θα σπάσει το ρεκόρ του Μαρκ Ζούκερμπεργκ;
Ο άνδρας παραδέχτηκε την πράξη του και εξήγησε ότι το έκανε «για πλάκα»
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η πληγή θα κλείσει σε περίπου έναν μήνα
Μήνυση από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας
Η χώρα ελπίζει ότι με την ήττα του Όρμπαν τα δεδομένα θα αλλάξουν
Τα μέλη της συμμορίας είναι γεννημένα μεταξύ 2012 - 2015
Σε πλήρη πολεμικό συντονισμό Ισραήλ και ΗΠΑ
Οι κατηγορίες πριν και μετά τον θάνατο του τραγουδιστή
Ο δούκας του Σάσεξ απέτισε φόρο τιμής στα θύματα των σφαγών που αποδίδονται στον ρωσικό στρατό στην Μπούτσα
Ο Τζον Άμπεντσαϊν έβαλε τέλος στη ζωή του, μετά από σύλληψη για υλικό παιδικής πορνογραφίας
Αποκαλύψεις του BBC - Στέγαζε γυναίκες σε πολυτελή διαμερίσματα, ενώ η βρετανική αστυνομία αρνούνταν να τον ερευνήσει
Συνεχίζεται η πίεση των ΗΠΑ προς τους συμμάχους της
Τι κι αν το YouTube τον πετάει από την πλατφόρμα, ο influencer συνεχίζει τα ακραία challenges
Κύμα κυβερνοεπιθέσεων μέσω Signal πλήττει υψηλόβαθμους πολιτικούς και διπλωμάτες
«Κανείς δεν περνάει τα Στενά χωρίς την άδειά μας», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
«Η Ελλάδα παίζει ήδη ρόλο σταθεροποιητή και την επόμενη μέρα θα είναι ακόμη πιο κρίσιμη», τόνισε στην ATHENS VOICE o Αμερικανός διπλωμάτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.