- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χάος στο αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου - Drones καθηλώνουν τα αεροπλάνα (εικόνες, video)
Εξοργισμένο το επιβατικό κοινό με τις καθυστερήσεις
Απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν ταξιδιώτες σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του Λονδίνου εξαιτίας της παρουσίας μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών (drones) που πετούσαν πάνω από τον εναέριο χώρο του Gatwick.
Το διεθνές αεροδρόμιο αναγκάστηκε να αναστείλει τις πτήσεις από και προς αυτό.
Οι πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο αυτό, το οποίο βρίσκεται νότια του Λονδίνου και είναι το δεύτερο σημαντικότερο της Βρετανίας μετά το Χίθροου, αναγκάστηκαν να αλλάξουν πορεία προς τα αεροδρόμια άλλων βρετανικών πόλεων, ενώ οι επιβάτες που περίμεναν να αποχωρήσουν από το αεροδρόμιο αντιμετώπισαν μεγάλες καθυστερήσεις, μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.
«Μετά τον εντοπισμό δύο drones που πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, αναγκαστήκαμε να αναστείλουμε τις πτήσεις και να διεξάγουμε έρευνα», σημείωνε η διεύθυνση του αεροδρομίου σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Τετάρτη το βράδυ.
«Ζητούμε συγγνώμη από τους επιβάτες που αφορούσε αυτή η ταλαιπωρία, αλλά προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των επιβατών μας», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση της διεύθυνσης του αεροδρομίου.
Οι πτήσεις διεξάγονται τώρα κανονικά, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν καθυστερήσεις καθώς οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να «καλύψουν τη διαφορά όσον αφορά το πρόγραμμα των πτήσεων», ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί οι αρχές του αεροδρομίου, σημειώνοντας ότι η αστυνομία του Σάσεξ διερευνά το περιστατικό.
Το Gatwick είναι το όγδοο αεροδρόμιο της Ευρώπης όσον αφορά τον αριθμό πτήσεων και εξυπηρετεί περισσότερους από 228 προορισμούς σε 74 χώρες, ενώ κάθε χρόνο το επισκέπτονται περίπου 45 εκατομμύρια επιβάτες.
Σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία, τα drones δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται κοντά σε αεροπλάνα ή αεροδρόμια και το ύψος στο οποίο πετούν δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 122 μέτρα.
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι ακριβείς συνθήκες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα
Παραδέχτηκε στη κοινοβουλευτική συζήτηση το λάθος διορισμό και την άγνοια ελέγχου ασφαλείας
Για απόπειρα εκβιασμού κάνει λόγο η εταιρεία
Έριξε το αυτοκίνητο της έξω από κλαμπ με πεζούς στο δρόμο
Το πάρκο Leinbach βρίσκεται κοντά στο Γυμνάσιο Thomas Jefferson
Η Ζιζέλ Πελικό ήταν μόνο η αρχή...
Υπό φυσιολογικές συνθήκες περνούν καθημερινά περίπου 130 πλοία
Υποχρεωτικός έλεγχος συμβατότητας με την ΕΕ πριν τη Βουλή - Κίνδυνος παγώματος κονδυλίων
Έκρηξη Τραμπ για κατάρριψη F-15, με συμβούλους να τον κρατούν εκτός κρίσιμων αποφάσεων
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προσωπικής συνάντησης με την ηγεσία της Τεχεράνης
Κράτη της Ευρώπης αναπτύσσουν δικές τους πλατφόρμες επικοινωνίας – Ανησυχία για ασφάλεια και εξάρτηση
Παρά την κατάρρευση της ποινικής δίωξης – Ο ηθοποιός οδηγείται σε αστική διαδικασία
Καθησυχάζει η Επιτροπή για τις αερομεταφορές, παρά την ανησυχία για τη Μέση Ανατολή
Ποιες είναι οι τρεις πόλεις από τις οποίες ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα
Στο στόχαστρο των εισαγγελέων η διακίνηση υλικού παιδικής κακοποίησης, τα deepfakes και η άρνηση του Ολοκαυτώματος
Η ναυτική επιχείρηση της Ουάσιγκτον και οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία
Όταν θέλετε να μείνετε όρθιοι όλη τη νύχτα, αλλά να γλιτώσετε το hangover
Τι ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Είχε μαζί της 55.000 πυροκροτητές βομβών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.