Interfax: Ανακηρύχθηκε αυτοκέφαλη η Εκκλησία της Ουκρανίας
Το συμβούλιο των ανώτατων ιερωμένων επέλεξε τον ηγέτη της νέας ανεξάρτητης Ορθόδοξης Εκκλησίας
Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι ανακηρύχθηκε αυτοκέφαλη η Εκκλησία της Ουκρανίας.
Ο Μητροπολίτη Μπελοτσερόφσκι Επιφάνιο εξελέγη επικεφαλής της νέας ανεξάρτητης Ορθόδοξης Εκκλησίας, σηματοδοτώντας μια ιστορική ρήξη με τη Ρωσία, κάτι που το Κίεβο θεωρεί απαραίτητο για την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της χώρας.
Ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο είπε ότι ο Μητροπολίτης Επιφάνιος του Πατριαρχείου Κιέβου, επελέγη επικεφαλής της νέας εκκλησίας.
«Αυτή η ημέρα θα περάσει στην ιστορία ως μια ιερή ημέρα...η ημέρα της οριστικής ανεξαρτησίας από τη Ρωσία», είπε ο Ποροσένκο ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών.
Την ευχή του Βαρθολομαίου ζήτησε τηλεφωνικά ο νεοεκλεγείς Προκαθήμενος
Τη χαρά και την ικανοποίησή του εξέφρασε το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την επιτυχή ολοκλήρωση της Ενωτικής Συνόδου, ιδρυτικής της νέας Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας Ουκρανίας, της οποίας Προκαθήμενος εξελέγη ο Μητροπολίτης Επιφάνιος.
Ο νεοεκλεγείς Προκαθήμενος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, υπέβαλε τα σέβη του και ζήτησε την ευχή και την ευλογία της Μητρός Εκκλησίας για να ευοδωθεί το πρωθιεραρχικό του έργο.
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσκάλεσε τον Μακαριώτατο Επιφάνιο να συλλειτουργήσουν στο Φανάρι τη μεγάλη εορτή των Θεοφανείων και να του παραδώσει τον Τόμο ιδρύσεως της «νέας αδελφής Αυτοκεφάλου Εκκλησίας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χιλιάδες κάτοικοι έμειναν χωρίς ρεύμα
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
«Δεν υπάρχει σχέδιο για απαγχονισμούς – Έχουμε τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης», λέει ο Ιρανός ΥΠΕΞ
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Κορυφώνεται η ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης
Άκαρπη η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών
Βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης το 2003
406 πολιτικοί κρατούμενοι έχουν απελευθερωθεί το τελευταίο διάστημα
Tι αναφέρει η Ιρανή ακτιβίστρια
Ο 82χρονος τραγουδιστής κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και καταναγκαστική εργασία
Είναι η τέταρτη πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αμερικανοί και Βρετανοί εκκενώνουν βάσεις από τη γύρω περιοχή
Τα κύματα έφτασαν σύμφωνα με πληροφορίες σε ύψος 5 μέτρων
Πρόκειται για την πιο άμεση απειλή της Τεχεράνης προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Σε πρόχειρο νεκροτομείο κοντά στην Τεχεράνη
Όλο αυτόν τον καιρό επικρατούσε μια μορφή εφησυχασμού έναντι της ιρανικής θεοκρατίας. Τώρα επικρατεί αμηχανία.
Η συμμορία διέφυγε και η αξία της λείας δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή
Οι αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων, που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς
Δεδομένων των κακών διατροφικών του συνηθειών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.