- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Σε παράκτια, απομακρυσμένη περιοχή νοτιοανατολικά της Κωνσταντινούπολης βρέθηκαν σήμερα οι τουρκικές αρχές προκειμένου να ερευνήσουν μια έπαυλη που φέρεται να σχετίζεται με την δολοφονία Κασόγκι.
Οι αρχές εκτιμούν ότι ένας από τους Σαουδάραβες πράκτορες, που φέρεται να εμπλέκεται στο φόνο, ο Μανσούρ Οτμάν Αμπαχουσαϊν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη της έπαυλης την 1η Οκτωβρίου, μια μέρα πριν τη δολοφονία, δήλωσε ο επικεφαλής του εισαγγελέα του γραφείου της Κωνσταντινούπολης.
«Αυτή η συζήτηση αφορούσε την εξαφάνιση της σορού του Κασόγκι μετά τον διαμελισμό του», σύμφωνα με την πηγή. Παράλληλα σημείωσε ότι πραγματοποιήθηκαν σήμερα ανασκαφές στην περιοχή.
Ιδιοκτήτης του ακινήτου είναι ο Σαουδάραβας υπήκοος, Μοχάμεντ Αχμεντ Αλφαοζάν, με κωδικό όνομα «Γκοζάν», σύμφωνα με τις αρχές.
Δύο αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ο Αλφαοζάν αγόρασε την έπαυλη, που βρίσκεται κοντά στη Γιάλοβα στην Θάλασσα του Μαρμαρά, περίπου πριν από τρία χρόνια.
«Ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας δεν βρισκόταν στην Τουρκία όταν έγινε το τηλεφώνημα και δεν έχει εμφανιστεί εκεί για περίπου δύο μήνες», ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Οι αστυνομικές δυνάμεις με drones, ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και πυροσβεστικά οχήματα, σύμφωνα με το Anadolu, έκαναν έρευνες στον κήπο της βίλας και στην κοντινή δασική έκταση.
Αξιωματούχοι τόνισαν στο πρακτορείο τον περασμένο μήνα ότι οι δολοφόνοι του Κασόγκι ενδέχεται να πέταξαν τα λείψανά του σε μια αγροτική τοποθεσία κοντά στη Γιάλοβα, περίπου 90 χλμ. νοτιοανατολικά της Κωνσταντινούπολης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ, παρουσίασε ένα σχέδιο ανοικοδόμησης της Γάζας
Η «Top Gun» εμφάνιση στο Νταβός προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον και «έριξε» την ιστοσελίδα της κατασκευάστριας εταιρείας
Σκληρή επίθεση του Ουκρανού προέδρου στην ευρωπαϊκή αδράνεια από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Yποστηρίζει ότι η βύθιση οφείλεται σε αμέλεια και ανικανότητα του πληρώματος
Έντονη κριτική για τη δημιουργία ζωνών αποκλειστικά για ενήλικες στις premium θέσεις των τρένων TGV
Συγκίνηση μέσα στο εθνικό πένθος
Συντονισμός με ΗΠΑ, επιφυλάξεις Δανίας και συζητήσεις για νέες ρυθμίσεις ασφάλειας στην Αρκτική
Σκληρή απάντηση της κυβέρνησης μετά τις δηλώσεις Τραμπ και το πλαίσιο συμφωνίας με το ΝΑΤΟ
Ο υπουργός Ενέργειας Κρις Ράιτ ξεκαθαρίζει ότι η Ουάσιγκτον δεν θα παράσχει επιτόπια προστασία
«Πολύ καλές» οι συνομιλίες, είπε ο αμερικανός πρόεδρος
Προκαταρκτική έκθεση διαψεύδει την έκρηξη – Σε λειτουργία οι κινητήρες κατά τη συντριβή κοντά στην Άγκυρα
Δεσμεύσεις από ΗΠΑ μετά τη συνάντηση Λούτνικ–Σέφτσοβιτς, ενώ η ΕΕ «παγώνει» την έγκριση
Θα ικανοποιούσε τον Τραμπ οποιαδήποτε συμφωνία χωρίς «ιδιοκτησία»;
Οι Δημοκρατικοί, οι Ρεπουμπλικανοί και η στάση του εκλογικού σώματος
Απευθείας πτήσεις Finnair προς Θεσσαλονίκη από Μάιο
Τρίτο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες
Ο Γερμανός καγκελάριος προειδοποιεί από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για τις γεωπολιτικές ανατροπές
Διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί «σε συντονισμό» με τον ΟΗΕ
Ενώ υπήρχαν φήμες για κρίση στο γάμο του
Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε ότι μπορεί να αξίζει 1 δισεκατομμύριο δολάρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.