- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τρία παιδιά σκοτώθηκαν από βλήμα όλμου που δεν είχε εκραγεί και το οποίο θεώρησαν ότι ήταν παιγνίδι στην κοιλάδα Σουάτ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσαν αστυνομικές πηγές.
«Το βλήμα όλμου εξερράγη όταν τα παιδιά που έπαιζαν με αυτό άρχισαν να του ρίχνουν πέτρες», διευκρίνισε μιλώντας στο AFP ο Σάγεντ Ουάλι Χαν, ένας αστυνομικός της περιοχής της Σουάτ.
Αυτό επιβεβαίωσε και ο Μούστακ Άχμαντ, στέλεχος της αστυνομίας.
Το ένα από τα τρία παιδιά σκοτώθηκε επί τόπου, ενώ τα άλλα δύο υπέκυψαν στα τραύματά τους αφού διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, διευκρίνισαν οι αστυνομικοί. Το περιστατικό αυτό, κατά το οποίο τραυματίστηκαν επίσης τρεις άνθρωποι, σημειώθηκε χθες Τετάρτη στο χωριό Νέλα Γκραμ.
Τα τρία παιδιά ηλικίας 4 ως 9 ετών που έχασαν τη ζωή τους ήταν δύο αδέλφια και ένας ξάδερφός τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Η κοιλάδα Σουάτ στους πρόποδες των Ιμαλαΐων βρισκόταν την περίοδο 2007-2009 υπό τον έλεγχο των Πακιστανών Ταλιμπάν. Αυτοί επέβαλαν στην περιοχή μια σκληρή εκδοχή της σαρία (ισλαμικός νόμος), προβαίνοντας ακόμη και σε δημόσιες εκτελέσεις, προτού εκδιωχθούν από τον στρατό.
Η Σουάτ είναι πλέον μια περιοχή στην οποία σπανίζουν τα περιστατικά βίας. Ωστόσο τον Φεβρουάριο, 11 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους εκεί και 13 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας.
Επίσης είναι ο τόπος καταγωγής της τιμηθείσας με Νόμπελ Ειρήνης Μαλάλα Γιουσαφζάι, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά από σφαίρα στο κεφάλι το 2012 γιατί υπερασπίστηκε το δικαίωμα των κοριτσιών στην παιδεία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.