Κοσμος

Brexit: Συγκεντρώθηκαν οι υπογραφές κατά της Μέι

Για την πρόταση μομφής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
may.jpg
©EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟ

Συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενες 48 επιστολές βουλευτών των Τόρις για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα BrexitCentral που επικαλείται αξιόπιστη πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφου της Daily Telegraph, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα αντιμετωπίσει στο βρετανικό κοινοβούλιο πρόταση μομφής. Επικαλούμενος μάλιστα πηγές του στρατοπέδου του Brexit, ο επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας Κρίστοφερ Χόουπ τοποθετεί την ψηφοφορία την ερχόμενη Τρίτη.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Sky News, καλούνται όλοι οι βουλευτές να επιστρέψουν στο Λονδίνο ενώ επικαλείται πηγές που αναφέρουν ότι είναι «πιθανή» μία πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι.

Την ίδια στιγμή ο Independent αναφέρει ότι κυβερνητικά στελέχη κλήθηκαν στη Βουλή καθώς τους μεταβιβάστηκε το μήνυμα να ακυρώσουν όλες τις προγραμματισμένες για σήμερα εμφανίσεις τους στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες ο ευρωσκεπτικιστής βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος Τζέικομπ Ρις-Μογκ είχε ανακοινώσει ότι θα καταθέσει επιστολή μομφής κατά της πρωθυπουργού.

Η Μέι μπορεί να ανατραπεί αν ψηφίσουν εναντίον της 158 από τους 315 βουλευτές της.

Η ίδια ωστόσο αργότερα διαβεβαίωσε ότι το σχέδιο της συμφωνίας είναι «το καλύτερο» δυνατό για το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το πιστεύω, με κάθε ίνα της ύπαρξής μου, ότι ο δρόμος που ακολούθησα είναι ο καλύτερος για τη χώρα μου» δήλωσε η Τερέζα Μέι, υπογραμμίζοντας ότι η ίδια ενεργεί με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και θα συνεχίσει να το κάνει, στον απόηχο της παραίτησης 4 μελών της κυβέρνησής της σήμερα.

«Η Μέι θα κερδίσει την πρόταση μομφής»

Ο πρώην πρόεδρος του Συντηρητικού κόμματος της Βρετανίας, Γκραντ Σναπς, δήλωσε ότι η συγκυρία είναι λάθος για την πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι. Πρόσθεσε, μάλιστα, «πιστεύω ότι η Μέι θα κερδίσει». 

Ο Μάικλ Γκόουβ δεν παραιτείται

Πηγές που πρόσκεινται στον υπουργό Περιβάλλοντος της Βρετανίας, Μάικλ Γκόουβ, δηλώνει ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το χαρτοφυλάκιό του για να αναλάβει το υπουργείο αρμόδιο για το Brexit. 

«Πιστεύει ότι το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να παραμείνει μέλος του υπουργικού συμβουλίου και να συνεχίσει να εργάζεται για το καλό της χώρας», αναφέρει δημοσιογράφος του BBC. 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ