- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η Μισέλ Ομπάμα αποκαλύπτει γιατί πραγματικά αγκάλιασε τη βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ (εικόνες)
Το να αγγίξει, πόσο μάλλον να αγκαλιάσει, την Αυτού Μεγαλειότητα κάποιος θεωρείται ανεπίτρεπτο
Πριν από εννέα χρόνια, η τότε πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα συναντήθηκε με τη βασίλισσα της Βρετανίας, Ελισάβετ Β' και κατά λάθος διέπραξε ένα βασιλικό... παράπτωμα βάζοντας το χέρι της γύρω από τη μονάρχη. Το να αγγίξει, πόσο μάλλον να αγκαλιάσει, την Αυτού Μεγαλειότητα κάποιος θεωρείται ανεπίτρεπτο. Όμως η Μισέλ Ομπάμα δεν συγκρατήθηκε από το να εκδηλώσει την αγάπη της στη βασίλισσα.
Στο νέο βιβλίο της Becoming, η Ομπάμα μιλά για το ατόπημά της, την ατυχή στιγμή με τη βασίλισσα.
Αποδεικνύεται ότι οι δυο τους είχαν μια συζήτηση για τα άβολα παπούτσια που φορούσαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους πριν από τη Σύνοδο Κορυφής G-20 του 2009, σύμφωνα με ένα απόσπασμα του «Becoming» που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «The Telegraph».
Η βασίλισσα είπε τότε στη Μισέλ Ομπάμα «Είσαι τόσο ψηλή». Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ απάντησε ότι οι γόβες Jimmy Choo της πρόσθεσαν μερικές επιπλέον ίντσες. Τότε, η Αυτού Μεγαλειότητα «έδειξε με κάποια απογοήτευση τις μαύρες γόβες της» και είπε: «Αυτά τα παπούτσια είναι δυσάρεστα, έτσι δεν είναι;».
Η Ομπάμα συνεχίζει στα απομνημονεύματα: «Ομολόγησα τότε στη βασίλισσα ότι τα πόδια μου πονούσαν επίσης. Κοιτάξαμε η μία την άλλη με πανομοιότυπη έκφραση, σαν να λέγαμε: "Πότε όλη αυτή η ορθοστασία με τους παγκόσμιους ηγέτες γύρω θα τελειώσει";». Η Μισέλ Ομπάμα στα απομνημονεύματά της αναφέρει ότι η ίδια και η βασίλισσα ήταν «μόνο δύο κουρασμένες κυρίες που καταπιεζόμασταν από τα παπούτσια μας».
Όσο για την αγκαλιά, η Ομπάμα εξηγεί: «Τότε έκανα ό,τι είναι ενστικτώδες για μένα κάθε φορά που νιώθω ότι είμαι συνδεδεμένη με ένα νέο πρόσωπο, που είναι να εκφράσω τα συναισθήματά μου προς τα έξω. Έβαλα το χέρι με αγάπη στον ώμο της», αναφέρει.
Εκείνη τη στιγμή δεν συνειδητοποίησε ότι έσπασε το βασιλικό πρωτόκολλο. «Αν δεν είχα κάνει τη σωστή κίνηση στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, έκανα τουλάχιστον την ανθρώπινη κίνηση» σημειώνει στο βιβλίο.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Η επίθεση οδήγησε τελικά στον θάνατο της Ντον Στέρτζες, μητέρας τριών παιδιών
Η γραπτή δήλωσή της μετά τις κατηγορίες για διαφθορά και απάτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.