Κοσμος

Παραιτήθηκε o υπουργός Άμυνας του Ισραήλ

Οριακή πλειοψηφία στην κυβέρνηση Νετανιάχου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
netan.jpg
©TWITTER/AvigdorLiberman

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Λίμπερμαν παραιτήθηκε με αφορμή τις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz επικαλούμενη πηγές κοντά στον Λίμπερμαν αναφέρει ότι η παραίτησή του  θα σήμαινε πιθανώς και την αποχώρηση του από το κόμμα του Yisrael Beiteinu.

Χωρίς τις πέντε έδρες του στο 120μελές κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου μένει με μια πλειοψηφία μόνο μιας έδρας. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τον Μετανιάχου να εξετάσει το ενδεχόμενο να προωθήσει εθνικές εκλογές για το Νοέμβριο του 2019.

Το γραφείο του Lieberman δήλωσε ότι θα απευθυνθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στις 11:00 τοπική ώρα μετά τη σύγκληση ειδικής συνόδου του κόμματός του. Εκπρόσωπος του Λίμπερμαν αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο της προγραμματισμένης ανακοίνωσής του.

Ο Λίμπερμαν έχει μιλήσει υπέρ της σκληρής ισραηλινής στρατιωτικής δράσης εναντίον των ισλαμιστών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Λίμπερμαν, πρώην υπουργός εξωτερικών, έλαβε το αμυντικό χαρτοφυλάκιο τον Μάιο του 2016. Γεννημένος στην πρώην Σοβιετική Ένωση, η βάση των ψηφοφόρων του Λίμπερμαν αποτελείται από ρωσόφωνους μετανάστες και δεξιούς που μοιράζονται την εχθρότητά του με την αραβική μειονότητα του Ισραήλ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.