- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εργασία στην Κίνα: Ούρα και κατσαρίδες για τους εργαζόμενους που δεν πιάνουν τους στόχους (εικόνες)
Συνελήφθησαν τρεις μάνατζερ και φυλακίστηκαν για πέντε και 10 μέρες
Στη φυλακή οδηγήθηκαν διευθυντικά στελέχη εταιρείας στην Κίνα που εξανάγκαζαν τους υπαλλήλους να πίνουν ούρα και να καταναλώνουν κατσαρίδες όταν δεν έπιαναν τους επιθυμητούς στόχους πωλήσεων.
Δημοσίευμα του BBC, επικαλούμενο πηγές κινεζικών μέσων ενημέρωσης, αναφέρει ότι η αστυνομία ανέλαβε δράση μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στα social media φαίνονται εργαζόμενοι να μαστιγώνονται με μία ζώνη και να πίνουν ένα κίτρινο υγρό.
Σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι χρήστες γράφουν ότι εργαζόμενοι αναγκάζονταν να τρώνε κατσαρίδες. Τρεις μάνατζερ φυλακίστηκαν από πέντε έως δέκα ημέρες για το επίμαχο περιστατικό.
Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στην κινεζική ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Weibo φαίνεται ένας εργαζόμενος να στέκεται στη μέση ενός κύκλου και να μαστιγώνεται με μια ζώνη. Άλλοι εργαζόμενοι, που, όπως έχει αναφερθεί, δούλευαν σε εταιρεία ανακαίνισης σπιτιού στην πόλη Γκουϊζού, φαίνονται να πίνουν ένα κίτρινο υγρό από πλαστικά ποτήρια, κρατώντας τις μύτες τους.
Ακόμη, κυκλοφόρησαν εικόνες με απειλητικά μηνύματα από τους μάνατζερ, όπου το προσωπικό απειλείται πως θα πρέπει να φάει κατσαρίδες εάν δεν αποδίδει. Σύμφωνα με αναφορές ΜΜΕ, άλλες μορφές τιμωρίας στην εταιρεία περιελάμβαναν την κατάποση νερού τουαλέτας ή ξυδιού και το ξύρισμα του κεφαλιού.
Πρόκειται για άλλη μία υπόθεση κινεζικών εταιρειών που χρησιμοποιούν ανάρμοστους τρόπους για να τιμωρήσουν, ντροπιάσουν ή ενθαρρύνουν το προσωπικό τους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η σημερινή στρατηγική αξία της Κύπρου αναδεικνύει τις μακροπρόθεσμες συνέπειες μιας απόφασης που κρίθηκε πριν από 22 χρόνια.
Οι αρχές κάνουν λόγο για τεχνική βλάβη
Σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στην Ελβετία μετά τις εκατέρωθεν απειλές
Για πολυήμερο κύμα καύσωνα προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι
Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση
Το ημιεπίσημο Fars μιλά για αναστολή διαπραγματεύσεων
«Δεν θα βρείτε χώρα να γυρίσετε» λέει ο Τραμπ στους Ιρανούς διαπραγματευτές
Του εύχεται τα καλύτερα εν μέσω φημών για σχέδια παραίτησης
Ενώ ο Τζέι Ντι Βανς δηλώνει ικανοποιημένος από την πρόοδο των συνομιλιών στην Ελβετία
Ο μικρός – και στο παρελθόν εξόχως προβληματικός – γιος του Τζο Μπάιντεν εξελίσσεται σε ένα νέο comeback kid, διαταράσσοντας τις εσωκομματικές και μη ισορροπίες
Διπλωματικός μαραθώνιος εν μέσω ισχυρισμών περί νέου αποκλεισμού της κρίσιμης θαλάσσιας διόδου
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.