- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι εξαιρετικά σφοδρές βροχοπτώσεις, οι πλημμύρες και οι ισχυροί άνεμοι που έπληξαν την Ιταλία αυτή την εβδομάδα προκάλεσαν τον θάνατο σχεδόν είκοσι ανθρώπων και κατέστρεψαν τεράστιες δασικές εκτάσεις, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν οι αρχές την Παρασκευή.
Η περιφέρεια Βένετο (βορειοανατολικά) επλήγη ιδιαίτερα, με εκατοντάδες δένδρα να ξεριζώνονται στα όρη Δολομίτες, εν μέσω των σφοδρών ανέμων της Πέμπτης.
«Ήταν σαν να έγινε σεισμός», δήλωσε ο περιφερειάρχης Λούκα Τζάια.
Περίπου 160.000 κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν ηλεκτροδότηση.
Την Παρασκευή δύο άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο, μια γυναίκα 87 ετών και μια γερμανίδα τουρίστρια 62 ετών, από κεραυνό στη Σαρδηνία. Οι θάνατοι αυτοί αύξησαν σε 18 τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της κακοκαιρίας από τις αρχές της εβδομάδας, σύμφωνα με την καταμέτρηση της Πολιτικής Προστασίας.
Το επίπεδο συναγερμού παρέμενε αυξημένο την Παρασκευή στο Βένετο, καθώς μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως αναμένουν να εκδηλωθούν νέες βροχοπτώσεις και να πνεύσουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή το Σαββατοκύριακο.
Νοτιότερα, η Σικελία δοκιμάστηκε από τις πλημμύρες που τη σάρωσαν κάνοντας πολλούς δρόμους αδιάβατους. Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, όπως επίσης και πολλά πάρκα.
Η ιταλική Πολιτική Προστασία χαρακτηρίζει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα «μια από τις πιο περίπλοκες μετεωρολογικές καταστάσεις των τελευταίων εξήντα ετών».
Η Βενετία εξάλλου υπέστη τη Δευτέρα μια από τις χειρότερες ανόδους του επιπέδου των υδάτων στην πρόσφατη ιστορία της και δοκιμάστηκε από τους ισχυρούς ανέμους, οι ριπές των οποίων έφθαναν ακόμη και τα 180 χιλιόμετρα την ώρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κατηγορίες για βιασμό και η κρίση στη βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας
Νομοθετική ρύθμιση περιορίζει τα smartphones στα σχολεία λόγω εθισμού και συγκέντρωσης
Η ανάλυση των New York Times
Στον νέο κόσμο κυριαρχεί η δύναμη. Στην οικονομία κυριαρχούν τα λίγα πανίσχυρα μονοπώλια. Στην παγκόσμια πολιτική οι τρεις υπερδυνάμεις.
Kαλεί τους Ιρανούς σε δράση κατά του καθεστώτος
15 χρόνια φυλάκισης μπορεί να επισύρουν οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα ο διαχειριστής της ΜΚΟ Aegean Boat Report, Τόμι Όλσεν, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του στο Τρόμσο της Νορβηγίας
Το Ιράν αποτελεί μέρος του άξονα «Κίνα-Ρωσία-Βόρεια Κορέα», μιας συμμαχίας που είχε στοχοποιηθεί και από τις προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις
Η τρέχουσα κρίση ενδέχεται να αποτελέσει μια κρίσιμη στιγμή για την Ευρωπαϊκή Ένωση
Ένα κράτος που είναι δομημένο πάνω στη θρησκεία, βασίζεται στον φανατισμό και έχει ως κινητήριο δύναμη την εχθροπάθεια δεν μπορεί παρά να βρεθεί απομονωμένο διεθνώς.
Γιατί οι πολίτες και η κυβέρνηση του Λιβάνου δεν αποτρέπουν τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ από τις επιθέσεις τους εναντίον του Ισραήλ;
«Μόνη κερδισμένη η Ρωσία»
Στον πλανήτη πάντα κυριαρχούσε το δίκιο του ισχυρού, δεν υπήρχε ποτέ σταθερότητα ή βεβαιότητα, και η ειρήνη ήταν πάντοτε αποτέλεσμα κάποιου πολέμου (και καμιά φορά και η δημοκρατία)
Κατηγορείται για απόπειρα λαθρεμπορίας - Αυξάνεται η ζήτηση στην Ευρώπη και την Ασία
Η Βιέννη ενεργοποιεί μέτρα για να πέσει η τιμή στην αντλία
Καλείται να δώσει εξηγήσεις για τους χειρισμούς της και τις κατηγορίες περί συγκάλυψης
Η ένταση των ισραηλινών επιθέσεων στο Ιράν κλιμακώνεται
Οι ποινές μπορούν να περιλαμβάνουν έως και δύο χρόνια φυλάκισης
Η σταθερή δημοτικότητα της Εθνικής Συσπείρωσης και το μεγάλο λάθος των Σοσιαλιστών
Οι αρχές αναζητούν τρόπους για να αυξηθούν οι γάμοι και να τονωθεί η κατανάλωση
Τραυματισμοί ναυτών και δυσλειτουργίες στις υποδομές πλήττουν το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο του κόσμου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.