Κοσμος

Ιστορική απόφαση στο Πακιστάν: Ελεύθερη χριστιανή που είχε καταδικαστεί σε θάνατο

Κατηγορήθηκε ότι ήπιε νερό από πηγάδι για μουσουλμάνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Asia Bibi's husband: God's grace is what keeps my family alive

Μία ιστορική απόφαση έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν, το οποίο ανέτρεψε την καταδίκη μιας χριστιανής μειονοτικής σε θάνατο για βλασφημία σε βάρος του προφήτη, διατάσσοντας παράλληλα να αποφυλακιστεί εάν δεν εκκρεμούν άλλες κατηγορίες σε βάρος της.

Ο αρχιδικαστής Σακίμπ Νίσαρ ακύρωσε την καταδίκη σε θάνατο που είχε επιβληθεί από δικαστήριο της Λαχόρης στην Άσια Μπίμπι, μητέρα τεσσάρων παιδιών, πριν από οκτώ χρόνια, το 2010.

Η υπόθεση της Μπίμπι προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, διαμαρτυρίες από χριστιανικές χώρες, ενώ πυροδότησε επίσης διχασμό και βίαια επεισόδια στο ίδιο το Πακιστάν, όπου δύο πολιτικοί που είχαν προσπαθήσει να τη βοηθήσουν δολοφονήθηκαν.

Ένα σκληροπυρηνικό ισλαμιστικό κόμμα απειλούσε να κατεβάσει τους οπαδούς του στους δρόμους εάν το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσιζε να μειωθεί η ποινή της Μπίμπι ή να αποφυλακιστεί.

«Κρίνεται αθώα όλων των κατηγοριών», τόνισε ο Νίσαρ διαβάζοντας την ετυμηγορία και πρόσθεσε ότι η Μπίμπι θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη «αμέσως».

Η Άσια είχε κατηγορηθεί επειδή ούσα χριστιανή, ήπιε νερό από πηγάδι για μουσουλμάνες. Οι αρχές την κατηγόρησαν ότι μόλυνε το νερό και πρόσβαλε τον Μωάμεθ. Την καταδίκασαν σε θάνατο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ