Κοσμος

Ύποπτο δέμα και στον Λευκό Οίκο: Μετά τα «χτυπήματα» σε Ομπάμα, Κλίντον και Σόρος

Συναγερμός στις ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λευκός Οίκος
Λευκός Οίκος © EPA/Alex Wong / POOL

Ύποπτο δέμα που απευθυνόταν στον Λευκό Οίκο εντοπίστηκε όπως μετέδωσε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) το CNN. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Αρχές πρόλαβαν και «μπλόκαραν» το πακέτο πριν φτάσει στον προορισμό του. Ωστόσο πρόσωπο που γνωρίζει την κατάσταση υποστήριξε ότι δεν υπήρξε ύποπτο πακέτο που να απευθύνεται στον Λευκό Οίκο.

Εν τω μεταξύ, εκκενώθηκε το συγκρότημα του Time Warner Center στη Νέα Υόρκη όπου στεγάζεται το CNN, καθώς υπήρξαν αναφορές για εντοπισμό ενός ύποπτου μηχανισμού.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ εντόπισαν δύο ύποπτα δέματα που είχαν ως παραλήπτες τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ανακοίνωσε η Μυστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, τα δέματα απευθύνονταν σε «πρόσωπα που προστατεύονται» από την υπηρεσία. Το ένα είχε σταλεί στην κατοικία της Κλίντον στην κομητεία Γουεστσέστερ της Νέας Υόρκης και εντοπίστηκε την Τρίτη, ενώ το δεύτερο, με παραλήπτη τον Ομπάμα, βρέθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

Η εφημερίδα New York Times ανέφερε ότι η συσκευή που βρέθηκε κοντά στο σπίτι του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον και της συζύγου του, στα προάστια της Νέας Υόρκης, είναι παρόμοια με εκείνη που είχε τοποθετηθεί σε ένα γραμματοκιβώτιο έξω από το σπίτι του Τζορτζ Σόρος στις αρχές της εβδομάδας.

Περισσότερα σε λίγο...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ