- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της ιταλικής κρίσης
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος απάντησε σε ερωτήσεις για ενδεχόμενο italexit
Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί έκρινε σήμερα ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης» της ιταλικής κρίσης στις άλλες χώρες, μολονότι οι αγορές ανησυχούν για το ιταλικό χρέος.
Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, την ώρα που το spread των ιταλικών ομολόγων σε σχέση με τα γερμανικά αυξήθηκε σε υψηλό 5,5 ετών σήμερα, στις 332 μονάδες βάσης, ο Μοσκοβισί απάντησε αρνητικά. Πρόσθεσε όμως, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ότι «όλα αυτά σημαίνουν ότι αναμένεται από την Ιταλία να είναι μια χώρα δεσμευμένη πλήρως στην ευρωζώνη».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τους φόβους που εκφράζουν ορισμένοι αναλυτές για ένα ενδεχόμενο italexit, δηλαδή μια έξοδο της Ιταλίας από την ευρωζώνη, ο Μοσκοβισί έκρινε ότι κάτι τέτοιο «δεν έχει κανένα νόημα».
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος έκανε αυτές τις δηλώσεις αφού ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του στη Ρώμη, κατά τη διάρκεια της οποίας παρέδωσε στον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Τζοβάνι Τρία μια επιστολή της Κομισιόν με την οποία ζητούνται «εξηγήσεις» για τον ιταλικό προϋπολογισμό. Επανέλαβε επίσης ότι αναμένει απαντήσεις από τον Τρία «πριν από το μεσημέρι της Δευτέρας».
«Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν ήρθαμε εδώ για να ανακοινώσουμε απόφάσεις, ούτε για να παραδώσουμε μαθήματα», επέμεινε, υπογραμμίζοντας ότι η Ρώμη πρέπει να απαντήσει στις ανησυχίες της Κομισιόν και των ευρωπαϊκών χωρών «που συνδέονται με την Ιταλία μέσω του ευρώ».
Υπενθυμίζεται ότι το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού για το 2019 προβλέπει έλειμμα 2,4%, πολύ μεγαλύτερο από το 0,8% που είχε δεσμευτεί να πετύχει η προηγούμενη, κεντροαριστερή κυβέρνηση της χώρας. Η απόκλιση αυτή είναι «άνευ προηγουμένου στην ιστορία του Συμφώνου Σταθερότητας» ανέφερε η Κομισιόν στην επιστολή της προς την ιταλική κυβέρνηση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Οι διαρρήκτες τους παράτησαν στον κήπο του μουσείου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν
Η πορεία στη Βρετανία και οι αλλαγές που τον οδηγούν εκτός
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έπεσε ένας από τους δράστες καθώς έφευγαν
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι γίνεται με τις δύο επόμενες κρατιδιακές εκλογές
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.