- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Για βιασμό κατηγορείται ο ντράμερ των Sigur Ros και αφήνει την μπάντα
Έξι χρόνια το κρατούσε μυστικό η καταγγέλλουσα Μέγκαν Μπόιντ
Αποχώρησε ο ντράμερ των Ισλανδών Sigur Ros. Ο Όρι Παλ Ντίρασον κατηγορείται για βιασμό από την καλλιτέχνιδα Μέγκαν Μπόιντ, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.
Η καλλιτέχνιδα από το Λος Άντζελες ανέβασε στο Instagram την καταγγελία της και στη συνέχεια την απέσυρε. Υποστήριζε ότι ο Ντίρασον τη βίασε δύο φορές, όταν κοιμήθηκαν στο ίδιο κρεβάτι το 2013.
Σε ανάρτησή του στο Facebook το συγκρότημα αναφέρει ότι έκανε δεκτή την αποχώρησή του, για να του επιτρέψει να χειριστεί την «υπερβολικά σοβαρή» κατηγορία «μόνος» του.
Ο ίδιος επίσης επέλεξε να υπερασπιστεί τον εαυτό του μέσω του Facebook.
Ευχαρίστησε τους φίλους και την οικογένειά του για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν «παρά τις σοβαρές δημόσιες κατηγορίες εις βάρος μου». Ζήτησε από τους θαυμαστές του «να παραμείνουν ψύχραιμοι» και τόνισε ότι «δεν πρόκειται για δικαστική διαδικασία, απλά για τα λόγια της Μέγκαν εις βάρος μου, στο Ίντερνετ».
«Δεν μπορώ να επιτρέψω σε αυτές τις σοβαρές κατηγορίες να επηρεάσουν το συγκρότημα και το σημαντικό και όμορφο έργο που γίνεται τα τελευταία χρόνια».
Το περιοδικό «Rolling Stone» είδε την ανάρτηση της Μπόιντ στο Instagram, προτού αυτή την αφαιρέσει.
Σύμφωνα με το έντυπο, η Μπόιντ υποστηρίζει ότι ο Ντίρασον «με βίασε δύο φορές στη διάρκεια μιας νύχτας που πέρασα μαζί του όταν βρισκόμουν στο Λος Άντζελες για να ηχογραφήσω ένα άλμπουμ».
Η ίδια λέει ότι δεν το κατήγγειλε αμέσως και το κράτησε μυστικό για έξι χρόνια για πολλούς λόγους.
«Ένιωθα ότι κανένας δεν θα με πίστευε. Θεωρούσα ότι υπήρξα ανεύθυνη που τον εμπιστεύτηκα μόνο και μόνο επειδή ήταν μέλος ενός συγκροτήματος που αγαπούσα και επειδή τον σεβόμουν ως καλλιτέχνη».
Η Μπόιντ φέρεται να δήλωσε ότι εμπνεύστηκε, για να καταγγείλει δημοσίως τον μουσικό, από την κατάθεση της καθηγήτριας Κριστίν Μπλέιζι Φορντ εις βάρος του Μπρετ Κάβανο, του υποψήφιου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο.
Το συγκρότημα σχηματίστηκε στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέκιαβικ, το 1994. Έχει κυκλοφορήσει επτά άλμπουμ, το τελευταίο το 2013 με τίτλο Kveikur.
Ο Ντίρασον εντάχθηκε στο συγκρότημα το 1999 μετά την αποχώρηση του ντράμερ, έπειτα από την ηχογράφηση του δεύτερου άλμπουμ τους, του «Ágætis byrjun».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στόχος της νέας ουγγρικής κυβέρνησης η διαφάνεια και η λογοδοσία
Το σύστημα βασίζεται σε εννέα συγχρονισμένες κάμερες
Η Technomar επιβεβαιώνει επίθεση στο πλοίο της, χωρίς τραυματισμούς ή θαλάσσια ρύπανση
Παρέμβαση γενικού εισαγγελέα με πολιτικές προεκτάσεις
«Το ζητούμενο είναι να μην στρουθοκαμηλίζουμε», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών
Ένας από τους δημοσιογράφους με τη στενότερη πρόσβαση στον Ντόναλντ Τραμπ μιλά στην ATHENS VOICE για τον Μητσοτάκη, το Ιράν, το ΝΑΤΟ, την Κίνα, την Ουκρανία και τα όρια της τραμπικής πολιτικής
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι δύσκολο
H απάντηση δεν είναι τόσο δύσκολη
Η υπόθεση ξεκίνησε έπειτα από προσφυγές ακροδεξιών ομάδων, μεταξύ των οποίων και το κόμμα Vox
Ελιγμός για βίντεο οδήγησε σε σύγκρουση μαχητικών - Ζημιές 500.000 ευρώ και ευθύνες
Επιμένει ότι τηρήθηκαν οι διαδικασίες - Κλιμακώνεται η πίεση μετά νέες αποκαλύψεις για τον διορισμό
Άγνωστο ποια θα είναι τα πιθανά οφέλη ή οι κυρώσεις
Ενόψει της επίσκεψης του Βρετανού μονάρχη στις ΗΠΑ
20 έδρες –από 19 πριν– κατέλαβε η ΠΑΣΚΕ, η παράταξη του Γιάννη Παναγόπουλου, στις εκλογές για τη διοίκηση της ΓΣΕΕ
Η British Airways έχει ήδη ξεκινήσει να επιτρέπει φωνητικές και βιντεοκλήσεις
Το μυθιστόρημα αποτελεί αντικείμενο δίκης για μη σεβασμό τις ιδιωτικής ζωής
Βελτιωμένη εικόνα στο μέτωπο - Καθοριστικός ο ρόλος drones και αντιαεροπορικής άμυνας
Με ποσοστά διπλάσια από τον ευρωπαϊκό και σχεδόν τριπλάσια από τον παγκόσμιο μέσο όρο
Ένας σκύλος εντοπίστηκε να κοιμάται ήρεμα μέσα στο κοινοβούλιο προκαλώντας έκπληξη και γέλιο
Πέντε ιδιωτικά σχολεία αποφάσισαν επίσης να κλείσουν, σύμφωνα με σουηδικά μέσα ενημέρωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.