- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ρώσος πρώην πρωθυπουργός: Είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν δρα ανεξάρτητα
«Τρίτες δυνάμεις φταίνε για την επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων»
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας και επικεφαλής της οργάνωσης «Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Ένωση» Σεργκέι Στεπάσιν δίνει συνέντευξη στο περιοδικό Der Spiegel με αφορμή την επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων το τελευταίο διάστημα.
Ο Σεργκέι Στεπάσιν θεωρεί «ανοησίες» τις κατηγορίες της ελληνικής πλευράς ότι παρενέβη στα εσωτερικά της χώρας προσπαθώντας να χρηματίσει έλληνες πολιτικούς έτσι ώστε να μην επιλυθεί η διένεξη με τα Σκόπια για όνομα και έτσι η ΠΓΔΜ να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Αναφερόμενος στους λόγους για την αλλαγή στάσης της Αθήνας έναντι της Μόσχας ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας τονίζει: «Πρώτον, είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν δρα ανεξάρτητα. Μέχρι πρόσφατα όταν όλες οι άλλες χώρες κατηγορούσαν τη Μόσχα για παρέμβαση στα εσωτερικά τους η Αθήνα δεν ανακατεύονταν. Τώρα όμως ο Αλέξης Τσίπρας πήρε θέση και ποιος τον συνεχάρη την επομένη; Ο Αμερικανός πρόεδρος. Δεύτερον, έχει να κάνει με την κατάσχεση επιχείρησης κάποιου (σσ. του προέδρου του ελληνικού παραρτήματος της «Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης ΠαλαιστινιακήςΈνωσης» Σίμωνα Παναγιωτίδη) μόνο και μόνο επειδή συνεργάζεται με τη Ρωσία. Τρίτον, δεν έχουμε, κατά την άποψή μου, καμία δυσκολία με την ελληνική εκκλησία, αλλά μόνο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.