Κοσμος

Μαμά και μπέμπα κάνουν ντεμπούτο στον ΟΗΕ - Το «πρώτο μωρό» της Νέας Ζηλανδίας στα έδρανα μαζί με την μαμά-πρωθυπουργό Τζασίντα Άρντεν (εικόνες, video)

Η μικρή Νιβ Τε Αροχά και ο μπαμπάς της Κλαρκ Γκέιφορντ έκατσαν στο ακροατήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Jacinda Ardern and baby Neve win hearts in New York

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, σπάει και πάλι το κατεστημένο και δείχνει τον σωστό δρόμο για όλες τις εργαζόμενες μητέρες. Στην πρώτη της ομιλία από το βήμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας είχε παρέα στο ακροατήριο την κορούλα της Νιβ Τε Αροχά και τον σύζυγό της Κλαρκ Γκέιφορντ.

Το «πρώτο μωρό» της Νέας Ζηλανδίας πήρε μια γεύση από διπλωματία, έβγαλε ταυτότητα για να κυκλοφορεί ελεύθερα στους διαδρόμους της έδρας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και φωτογραφία.

20089383.jpg
© EPA/JUSTIN LANE


Η μόλις τριών μηνώ Νιβ και ο μπαμπάς της Κλαρκ έκατσαν στο ακροατήριο στην αίθουσα των συνεδριάσεων της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ενώ η μαμά της μιλούσε στη Σύνοδο για την ειρήνη στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα.

Η Τζασίντα Άρντερν είναι μόλις η δεύτερη γυναίκα πολιτικός στον κόσμο που έγινε μητέρα κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής της θητείας.

20087304.jpg
© EPA/JUSTIN LANE


Ο σύζυγός της ανήρτησε φωτογραφία στο Twitter με την ταυτότητα της μικρής στα ΗΕ που και γράφει «το πρώτο μωρό της Νέας Ζηλανδίας».

Η Άρντερν εξακολουθεί να θηλάζει τη μικρή Νιβ, γεγονός που σημαίνει ότι η «πιο λογική και πρακτική επιλογή» ήταν να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη με το μωρό. «Εξάλλου η Νιβ είναι δίπλα σχεδόν συνέχεια στη Νέα Ζηλανδία», είπε η Άρντεν.

20089382.jpg
© EPA/JUSTIN LANE


Πολλά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πιθανώς την Πέμπτη η πρωθυπουργός θα ανέβει στο βήμα για την ομιλία της στη Γενική Συνέλευση, αγκαλιά με την κόρη της. 

Η μητέρα της και πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας δήλωσε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της προς της Νέα Υόρκη πως μερικές φορές μοιάζει το ίδιο σκληρό να κυβερνά μια χώρα και να ασχολείται με ένα μωρό τριών μηνών. 



Να σημειωθεί ότι τα έξοδα της Νιβ  και τους συζύγου της τα «πληρώνει» η ίδια η Άρντερν και όχι οι νεοζηλανδοί φορολογούμενοι. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ