Κοσμος

Ακυρώνονται 150 πτήσεις της Ryanair λόγω 24ωρης απεργίας

Προς και από την Γερμανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ryanair.jpg
EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟ

Ακυρώσεις σε περίπου 150 από τις 400 πτήσεις της εταιρείας Ryanair που προβλεπόταν να γίνουν αύριο από και προς τη Γερμανία θα ακυρωθούν λόγω της προγραμματισμένης  24ωρης απεργιακής κινητοποίησης των πιλότων και του ιπτάμενου προσωπικού, ανακοίνωσε σήμερα ο διεθυντής μάρκετινγκ της Ryanair Κένι Τζέικομπς.

Η απεργία που κήρυξαν τα γερμανικά συνδικάτα κυβερνητών Cockpit και ιπτάμενου προσωπικού Verdi με αίτημα καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας, αναμένεται να αρχίσει αύριο στις 04:00 ώρα Ελλάδος.

Η προγραμματισμένη αυτή απεργία έπεται μιας συντονισμένης κινητοποίησης των πιλότων ανά την Ευρώπη τον Αύγουστο, η οποία υποχρέωσε την εταιρεία να ματαιώσει 400 από τις 2.400 προγραμματισμένες ευρωπαϊκές πτήσεις της στη διάρκεια της περιόδου αιχμής των θερινών διακοπών.

Από τότε η Ryanair, η οποία κάθε χρόνο μεταφέρει περίπου 130 εκατομμύρια επιβάτες, έχει καταλήξει σε συμφωνίες με το προσωπικό της στην Ιρλανδία και την Ιταλία.

Eκπρόσωπος της Ryanair δήλωσε στον Independent ότι «Εφόσον έχουμε ήδη προσφέρει τοπικές συμβάσεις και βελτιωμένη αμοιβή, δεν δικαιολογείται περαιτέρω διακοπή και καλούμε τους Γερμανούς πιλότους να δουλέψουν την Τετάρτη».

Πρόσθεσε δε ότι κινήσεις τέτοιου είδους «Μπορούν μόνο να βλάψουν τις δραστηριότητες της Ryanair και κάποιες από τις βάσεις της στη Γερμανία και μπορεί να οδηγήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας στη γερμανική αγορά αυτό το χειμώνα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ