- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαλλία: Εκτός κυβέρνησης ο Νικολά Ιλό χωρίς να ενημερώσει Πρόεδρο και πρωθυπουργό
Πολιτικοί τριγμοί
«Παίρνω την απόφαση να αποχωρήσω από την κυβέρνηση», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter ο υπουργός Οικολογίας της Γαλλίας Νικολά Ιλό, αφήνοντας έκθετο τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.
Ο Ιλό επικαλέστηκε την απογοήτευσή του για την έλλειψη προόδου στην κυβερνητική πολιτική για το κλίμα και άλλους περιβαλλοντικούς στόχους.
Δήλωσε ότι έλαβε την απόφαση αυτή χθες βράδυ μετά τη «συσσώρευση απογοητεύσεων» για την ανεπάρκεια των ενεργειών σε σχέση με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και άλλων περιβαλλοντικών απειλών και με την προστασία της βιοποικιλότητας.
Ο 63χρονος πρώην τηλεοπτικός παρουσιαστής και πράσινος ακτιβιστής δήλωσε ότι δεν είχε ενημερώσει τον πρόεδρο Μακρόν για την απόφασή του να παραιτηθεί.
«Θα λάβω την δυσκολότερη απόφαση της ζωής μου, δεν θέλω πια να λέω ψέματα στον εαυτό μου, δεν θέλω να δίνω την ψευδαίσθηση ότι η παρουσία μου στην κυβέρνηση σημαίνει ότι βρισκόμαστε στο ύψος των προκλήσεων», δήλωσε ο πρώην παρουσιαστής της εκπομπής Ushuaia.
«Κάνουμε μικρά βήματα, και η Γαλλία έχει κάνει πολλά περισσότερα από τις άλλες χώρες, αλλά τα μικρά βήματα αρκούν; Η απάντηση είναι όχι» πρόσθεσε.
«Το ξέρω ότι δεν είναι σύμφωνο με το πρωτόκολλο», παραδέχθηκε ο Ιλό για την μη ενημέρωση του Προέδρου και του Πρωθυπουργού για την απόφασή του, εξηγώντας ότι φοβόταν ότι «για μία ακόμη φορά» ότι θα προσπαθήσουν να τον αποθαρρύνουν.
«Ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με αντιμετώπισαν αυτούς τους 14 μήνες με στοργή, με εμπιστοσύνη και πίστη σε κάθε δοκιμασία», όμως παρά ταύτα , η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να δώσει την προτεραιότητα στα περιβαλλοντικά προβλήματα, είπε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ψήφισμα καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στην περιοχή και καλεί την Τεχεράνη να τις σταματήσει άμεσα
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο Αούν και στήριξη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου
Βρετανική βόμβα 250 κιλών εντοπίστηκε στον Έλβα - Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στο κέντρο της πόλης
Κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ–Λιβάνου μετά από μαζική επίθεση ρουκετών της Χεζμπολάχ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.