- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε άλλον έναν Γερμανό πολίτη, έγινε σήμερα γνωστό από μια πηγή του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD μετέδωσε ότι ο συλληφθείς κατηγορείται για «τρομοκρατική προπαγάνδα», καθώς επέκρινε την τουρκική κυβέρνηση σε αναρτήσεις του στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Η σύλληψη αυτή έγινε, αφού ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μαας προέτρεψε την Άγκυρα, τη Δευτέρα, να κάνει περισσότερα προκειμένου να βελτιώσει τις διπλωματικές σχέσεις της με τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.
«Γνωρίζουμε την υπόθεση. Η πρεσβεία στην Άγκυρα θα παράσχει προξενική βοήθεια» ανέφερε η πηγή από το γερμανικό ΥΠΕΞ.
Εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής διπλωματίας ανέφερε χθες ότι 7 Γερμανοί υπήκοοι έχουν συλληφθεί στην Τουρκία με πολιτικά κριτήρια.
Στην πιο πρόσφατη υπόθεση, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD μετέδωσε ότι η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τον 46χρονο Ιλχάμι Α. την Τρίτη το πρωί, ενώ επισκεπτόταν τη μητέρα του στη γενέτειρά του, το Σαριμπασάκ, στην ανατολική Τουρκία.
Δικαστής στην πρωτεύουσα της επαρχίας, το Έλαζιγ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Ιλχάμι Α., που έχει κουρδική καταγωγή και εργάζεται ως οδηγός ταξί στο Αμβούργο, όπως μετέδωσε το ARD. Ζει στη Γερμανία από το 1992, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο δικηγόρος του Ερτζάν Γιλντιρίμ είπε στο ARD ότι ο πελάτης του κατηγορείται για «τρομοκρατική προπαγάνδα», διότι άσκησε κριτική στην τουρκική κυβέρνηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.