- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μάλτα: Η αστυνομία έδιωξε μετανάστες από βουστάσιο αφήνοντάς τους άστεγους
Συνεχίζεται η σκληρή πολιτική
Η αστυνομία της Μάλτας προχώρησε σήμερα στην έξωση πολυάριθμων μεταναστών από ένα μετασκευασμένο βουστάσιο σε αγρόκτημα έξω από τη Βαλέτα, κλείνοντας το κτίριο, στο οποίο οι συνθήκες στέγασης είχαν χαρακτηριστεί απάνθρωπες, αλλά αφήνοντας άστεγους τους περισσότερους από τους μετανάστες.
Οι κυρίως αφρικανοί εργάτες πλήρωναν μέχρι 200 ευρώ τον μήνα για να ζουν στο κτίριο, το οποίο είχε χωριστεί σε μικρά δωμάτια με κρεβάτια.
Το αγρόκτημα, που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα, «στέγαζε παράνομα περισσότερους από 110 ξένους εργάτες σε απάνθρωπες συνθήκες... Οι εγκαταστάσεις ντους και αποχωρητηρίων αποτελούσαν κίνδυνο για την υγεία», δήλωσε ο Τσαρλς Γκάφα, αξιωματούχος της Διεύθυνσης Σχεδιασμού.
Οι μετανάστες είπαν πως είχαν φθάσει στη Μάλτα με πορθμείο από την Ιταλία. Μερικοί είπαν σε ντόπιους δημοσιογράφους ότι μετακομίζουν σε φίλους, όμως περίπου 80 δήλωσαν πως δεν έχουν πουθενά να μείνουν και ζητούν βοήθεια.
Η Διεύθυνση Σχεδιασμού ανακοίνωσε πως θα εξασφαλίσει ότι το αγρόκτημα δεν θα χρησιμοποιείται πλέον για τη στέγαση μεταναστών.
Το ίδρυμα Aditus, μια μαλτέζικη φιλανθρωπική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα.
Πρόσθεσε πως υπήρξαν επανειλημμένες αναφορές για «σκληρή εργασιακή εκμετάλλευση μεταναστών εργατών στον γεωργικό τομέα, η οποία σε περιτπώσεις ισοδυναμούσε με καταναγκαστική εργασία, δουλεία και λαθραία διακίνηση ανθρώπων για εργασιακή εκμετάλλευση».
Η Διεύθυνση Σχεδιασμού δεν θέλησε να σχολιάσει αμέσως. Τις τελευταίες εβδομάδες η Μάλτα, όπως και η Ιταλία, αρνείται να παράσχει ασφαλές καταφύγιο σε πλοία που διασώζουν πρόσφυγες οι οποίοι επιδιώκουν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο από τη βόρεια Αφρική.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Xρησιμοποιήθηκαν σχεδόν 49.000 μυρμήγκια σε πιάτα μέσα σε τέσσερα χρόνια - Κινδυνέυει με φυλάκιση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.