- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε πτώση η δημοτικότητα του πάπα Φραγκίσκου
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η La Repubblica
Από το 88% στο 71%, κατρακύλησε η δημοτικότητα του Ποντίφικα τα τελευταία πέντε χρονια, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα La Repubblica.
Ο πάπας Φραγκίσκος παραμένει ωστόσο ο πιο δημοφιλής ποντίφικας των τελευταίων δεκαετιών αλλά σύμφωνα με τη δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας Demos, από την εκλογή του, το 2013, μέχρι σήμερα, η δημοτικότητα του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μειώθηκε από το 88% στο 71%.
Σε σχόλιό της, η εφημερίδα αναφέρει ότι η μείωση αυτή μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι ο πάπας Φραγκίσκος επέλεξε να υπερασπιστεί χωρίς ενδοιασμούς τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, «ενώ υπάρχει ένα κλίμα φόβου σε ό,τι αφορά τις δημογραφικές αλλαγές και μετακινήσεις».
Το 83% των κεντροαριστερών ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος δηλώνει ότι εκτιμά το έργο του Αργεντινού πάπα. Στους οπαδούς του Κινήματος των Πέντε Αστέρων το ποσοστό περιορίζεται στο 73% και σε εκείνους της Λέγκα στο 70%. Τέλος, όσον αφορά τους νέους ηλικίας από 15 έως 24 ετών, η δημοτικότητα του πάπα βρίσκεται στο 54%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Πρώτη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Πιονγκγιάνγκ μετά από επτά χρόνια
Άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται
Ερωτηματικό για το πώς διέρρευσε η πληροφορία για την αποστολή τους
Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την προτεινόμενη συμφωνία
«Ως υπουργός είμαι έντρομος και ως πατέρας ακόμη περισσότερο» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Το «εξαιρετικά ευφυές» ζώο κατάφερε να ξεφύγει από τις παγίδες και τα ηρεμιστικά των αρχών
«Δεν υπήρξε κανένα δράμα» λέει πηγή από το περιβάλλον του
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Θύματα κατηγορούν αστυνομικούς ότι έκαναν τα στραβά μάτια
Χωρίς τέλος η βία μεταξύ αντίπαλων καρτέλ ναρκωτικών
Κίνηση τακτικής ή παραδοχή αδιεξόδου στο μέτωπο
Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί την Τεχεράνη ότι ο χρόνος λιγοστεύει
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Φαντάσου να πίνεις σαμπάνια σε ένα κουπέ του 1890, ενώ η Ευρώπη περνάει έξω από το παράθυρό σου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.