- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αίγυπτος: Καταγγελία για την περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής στις πολιτικές συγκρούσεις στη χώρα
Η ανθρωπιστική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) κατήγγειλε σήμερα τον θάνατο άνω των 70 ανθρώπων στη διάρκεια χθεσινών συγκρούσεων στο Κάιρο, κατηγορώντας τις αρχές για την «εγκληματική περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής».
Η οργάνωση τονίζει στην ανακοίνωσή της πως πολλά από τα θύματα των χθεσινών συγκρούσεων οπαδών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι με τις δυνάμεις της τάξης επλήγησαν από σφαίρες στο κεφάλι και στο στήθος.
Το ιατρικό προσωπικό που ερωτήθηκε από τη HRW «κρίνει πως ορισμένα από τα θύματα αποτελούσαν συγκεκριμένο στόχο, δεδομένου του είδους των τραυμάτων», προστίθεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την έδρα της οργάνωσης στη Νέα Υόρκη.
Οι νεκροί αυτοί αποδεικνύουν «μία σκανδαλώδη βούληση από μέρους της αστυνομίας και ορισμένων πολιτικών υπευθύνων να αυξήσουν το επίπεδο της βίας κατά των διαδηλωτών υπέρ του Μόρσι», υπογράμμισε ο διευθυντής της HRW για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική Ναντίμ Χούρι.
«Είναι σχεδόν αδύνατον να φαντασθούμε τόσους πολλούς νεκρούς εάν δεν υπήρχε πρόθεση να σκοτώσουν, ή για μία εγκληματική περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή», πρόσθεσε ο ίδιος.
Η οργάνωση κάλεσε παράλληλα την μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου και την ιεραρχία του στρατού «να διατάξουν αμέσως την χρήση όπλων με πραγματικές σφαίρες, εξόν στην ύστατη ανάγκη να χρειασθεί κάποιος να προστατεύσει ανθρώπινες ζωές».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γνωρίζονται από το μακρινό 1989
H συμφωνία ανέρχεται στα 110 δισ. δολάρια
H απόφαση ελήφθη λόγω της νέας κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Τα λάθη του Μακαρίου, το πραξικόπημα και το μέλλον του νησιού
Η δολοφονία της έχει προκαλέσει νέα ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτικών στη χώρα
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι είχε συζητήσει τη νομική δυνατότητα σύλληψης του
Oνομάστηκε χαϊδευτικά «Όιστερ» από την κάρτα μετακινήσεων της πόλης
O άλλοτε ηγέτης των Σαντινίστας κυβερνά αδιάλειπτα από το 2007
Τι σχεδιάζει η Ουάσιγκτον
Ο νέος πρωθυπουργός επιδιώκει την απομάκρυνση των καταλοίπων της περιόδου Όρμπαν
Ο Γουάνγκ Τζιμπίνγκ έγραφε ποιήματα ανάμεσα στις παραγγελίες και κατέκτησε το βραβείο Λου Σουν
Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες ναυτικοί
Από την Πέμπτη μαίνεται η πυρκαγιά βόρεια της Μαδρίτης
Έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον βασιλιά Κάρολο – Το πρώτο τηλέφωνο στον Τραμπ
Η απόφαση λαμβάνεται, όπως είπαν, στο πλαίσιο της αρχής του «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι 18 ετών
Επιχείρησε να σταθεί δίπλα στους παίκτες πριν απομακρυνθεί διακριτικά από τον πρόεδρο της FIFA
Μια προσωπική μαρτυρία από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο
Η Σόκο Καβάτα έγινε η νεότερη δήμαρχος της Ιαπωνίας το 2023
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.