- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τραμπ καλεί Πούτιν στην Ουάσινγκτον
Σε εξέλιξη οι διεργασίες για μια νέα συνάντηση κορυφής το προσεχές φθινόπωρο
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να προσκαλέσει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουάσινγκτον το προσεχές φθινόπωρο, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς.
Η πρόσκληση εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόσφατης συνάντησης των δύο ηγετών, στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, την προηγούμενη Δευτέρα. «Ο πρόεδρος Τραμπ συμφώνησε σε έναν συνεχή εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των συμβουλίων ασφαλείας των δύο χωρών» δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς. «Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος Τραμπ έδωσε εντολή να προσκληθεί ο πρόεδρος Πούτιν στην Ουάσιγκτον το προσεχές φθινόπωρο», πρόσθεσε.
Η πρόσκληση, όπως διευκρίνισε η Σάντερς, θα κατατεθεί και επισήμως στον πρόεδρο της Ρωσίας, μέσω του συμβούλου εθνικής ασφάλειας, Τζον Μπόλτον.
Προς το παρόν η Μόσχα δεν προβεί σε κάποια ανακοίνωση για το ενδεχόμενο μιας δεύτερης συνάντησης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχθηκε σκληρή κριτική, μετά τη συνάντηση της Δευτέρας με τον Ρώσο ομόλογό του, με αφορμή τη ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016. Η επιλογή του να μην κατηγορήσει ευθέως τη Μόσχα και να θέσει ζήτημα αξιοπιστίας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, προκάλεσε αλγεινές αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί σε αναδίπλωση.
Ωστόσο, την Πέμπτη ο Τραμπ χαρακτήρισε τη συνάντηση στο Ελσίνκι «μεγάλη επιτυχία» δηλώνοντας ότι είναι έτοιμος για ένα νέο τετ α τετ με τον Πούτιν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η 45χρονη πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.