- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Πρόβλημα για τη Βρετανία η έξοδος από Ε.Ε.»
Ο Βρετανός ΥΠΕΞ για αυτά που θα χάσει η χώρα του
Πιθανή αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα βλάψει το παγκόσμιο κύρος της χώρας, θα αποτρέψει τους επενδυτές και θα υπονομεύσει το εμπόριο, προειδοποίησε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ουίλιαμ Χέιγκ, μιλώντας σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η παραμονή της Βρετανίας σε μια αναδιοργανωμένη Ε.Ε. θα αποτελούσε την καλύτερη λύση και για τις δυο πλευρές. Όταν ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον υποσχόταν τον Ιανουάριο να επαναδιαπραγματευθεί τους δεσμούς 40 ετών με την Ε.Ε. και να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα σχετικά με τον θα παραμείνει η χώρα στην Ένωση, προκάλεσε την οργή αρκετών ευρωπαίων συμμάχων, αναφέρει το Reuters.
«Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι «πληγές», οι οποίες έχουν προκληθεί από τα σφάλματα της Ε.Ε. είναι τόσο μεγάλες που οι μεταρρυθμίσεις είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθούν και ότι η Βρετανία θα πρέπει να αποχωρήσει από την Ε.Ε.», τόνισε ο κ. Χέιγκ. «Πιστεύω ωστόσο ότι πραγματοποιώντας μεταρρυθμίσεις στην Ε.Ε., ώστε η Βρετανία να επιθυμεί να παραμείνει σε αυτή, αποτελεί την καλύτερη λύση τόσο για τη χώρα μας, όσο και για την Ευρώπη», είπε.
Για τους «τεράστιους» κινδύνους που ενέχει μια πιθανή αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε και ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, ο οποίος συνέστησε ότι Ρώμη και Λονδίνο θα πρέπει να εργαστούν από κοινού ώστε να επέλθουν μεταρρυθμίσεις στην Ε.Ε., κάτι που απαιτεί «αλλαγή ταχυτήτων».
Γ.Σ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.