- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι ΗΠΑ σταματούν (για λίγο) να χωρίζουν τους γονείς μετανάστες από τα παιδιά τους
Αναστολή διώξεων, αλλά σε ισχύ η πολιτική της «μηδενικής ανοχής» του Τραμπ
Σταματούν προσωρινά οι διώξεις εναντίον των μεταναστών που έχουν εισέλθει παράτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Μεξικό μαζί με τα παιδιά τους, καθώς δεν υπάρχουν χώροι για να κρατούνται ολόκληρες οικογένειες, όμως η πολιτική «μηδενικής ανοχής» εξακολουθεί να ισχύει, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές.
Ο υπεύθυνος τελωνείων και προστασίας των συνόρων Κέβιν ΜακΑλίναν εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι οι αρχές έχουν σταματήσει να ασκούν διώξεις εναντίον των μεταναστών που φτάνουν παράτυπα στις ΗΠΑ με τα παιδιά τους, καθώς οι υπηρεσίες δεν έχουν χώρο για να τους κρατήσουν.
«Δεν ασκούμε διώξεις στους γονείς αυτούς», δήλωσε ο ΜακΑλίναν, όπως ανέφερε το Politico.
Σύμφωνα με τους New York Times, ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η υπηρεσία του και το υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένεται να συμφωνήσουν σε μια πολιτική, βάση της οποίας «θα μπορούν να ασκούνται διώξεις εναντίον των ενηλίκων που περνούν με τα παιδιά τους τα σύνορα –παραβιάζοντας τους νόμους μας και θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους στα σύνορα —χωρίς να χωρίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα από τα παιδιά τους».
Οι πράκτορες της υπηρεσίας ελέγχου των συνόρων θα συνεχίσουν να ασκούν διώξεις εναντίον των ενηλίκων που περνούν παράτυπα τα σύνορα των ΗΠΑ χωρίς να συνοδεύονται από παιδιά.
Εξάλλου τα παιδιά θα χωρίζονται από τους γονείς τους μόνο σε περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος για αυτά ή αν ο ενήλικος έχει βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο, διευκρίνισε ο ΜακΑλίναν, προσθέτοντας ότι εργάζεται για την κατάρτιση ενός σχεδίου που θα επιτρέψει να ασκούνται ξανά διώξεις εναντίον των γονιών που περνούν στις ΗΠΑ με τα παιδιά τους.
Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν εγκαταλείπει την πολιτική της «μηδενικής ανοχής», όμως χρειάζεται «μια προσωρινή λύση» μέχρι να μπορεί να στεγάζει οικογένειες παράτυπων μεταναστών.
«Αυτό θα κρατήσει για μικρό χρονικό διάστημα διότι δεν έχουμε χώρο, δεν έχουμε πόρους για να κρατάμε τους ανθρώπους μαζί. Και ζητάμε από το Κογκρέσο να προσφέρει αυτούς τους πόρους και να κάνει τη δουλειά του», τόνισε η Σάντερς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.