- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Τι γράφει ο γερμανικός Τύπος για τα όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup
Έξοδος από τα μνημόνια, επιστροφή στις αγορές, τέλος στην οικονομική κρίση
Εκτενή είναι τα δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο για τη συμφωνία στο Eurogroup και τα όσα αποφασίστηκαν για μετα-μνημονιακή περίοδο και ελληνικό χρέος. Ειδικότερα:
Spiegel: Οι χώρες του ευρώ συμφωνούν για το τέλος του προγράμματος βοήθειας
Η επιχείρηση διάσωσης της Ελλάδας τερματίζεται ύστερα από οκτώ χρόνια. Η Αθήνα παίρνει άλλα 15 δισεκατομμύρια ευρώ - και δέκα χρόνια περισσότερο χρόνο για ν΄ αποπληρώσει τα χρέη της
FAZ: Η Ελλάδα παίρνει και άλλα δισεκατομμύρια στο τέλος του προγράμματος βοήθειας
Οι υπουργοί Οικονομικών του ευρώ συμφώνησαν σχετικά με τους όρους για τη λήξη του ελληνικού προγράμματος βοήθειας. Η κυβέρνηση στην Αθήνα παίρνει και πάλι πολλά χρήματα και πρέπει να εξοφλήσει τα δάνεια αργότερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί.
Die Zeit: Η Ελλάδα λαμβάνει την τελευταία οικονομική ενίσχυση
Οι υπουργοί Οικονομικών του ευρώ συμφώνησαν για τη λήξη της βοήθειας στην Ελλάδα. Η χώρα παίρνει τελικά ένα δάνειο ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η διάσωση της Ελλάδας τερματίζεται ύστερα από οκτώ χρόνια. Η χώρα θα λάβει ακόμα μερικά δισεκατομμύρια και ελάφρυνση του χρέους, όπως συμφώνησαν οι χώρες του ευρώ. Από τον Αύγουστο, θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί και πάλι μέσω της κεφαλαιαγοράς.
Dpa (Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων): Tέλος στην επιχείρηση διάσωσης της Ελλάδας - το τελευταίο πακέτο συμφωνήθηκε. Η επιχείρηση διάσωσης της Ελλάδας τερματίζεται ύστερα από οκτώ χρόνια. Η υπερχρεωμένη χώρα παίρνει και πάλι φρέσκα δισεκατομμύρια σε δάνεια και ελάφρυνση του χρέους και μπορεί έτσι από τον Αύγουστο να σταθεί οικονομικά και πάλι στα πόδια της. Αυτό συμφωνήθηκε από τη Γερμανία και τις άλλες χώρες του ευρώ με την ελληνική κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι συμμετέχοντες γιόρτασαν αυτή την τελευταία μεγάλη προσπάθεια ως ιστορική επιτυχία.
Deutschlandfunk (δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο): 15 δισ. ευρώ και ελάφρυνση του χρέους
Το Eurogroup συμφώνησε για το τέλος του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας. Οι υπουργοί οικονομικών καθόρισαν τις λεπτομέρειες στο Λουξεμβούργο. Η Ελλάδα λαμβάνει μια τελευταία πληρωμή ύψους 15 δισ. ευρώ. Επιπλέον, παίρνει δέκα χρόνια περισσότερο χρόνο από ό,τι προβλεπόταν για την αποπληρωμή παλαιών δανείων και τόκων.
Handelsblatt: Οι χώρες του ευρώ συμφωνούν για το τελευταίο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα. Η χώρα που έπληξε η κρίση ξαναστέκεται μετά την απόφαση των ευρω-εταίρων στα πόδια της. Η ανακούφιση είναι μεγάλη.
Deutsche Welle: Η Ελλάδα στέκεται και πάλι στα πόδια της. Όπως είχε προγραμματιστεί, η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει από τα προγράμματα διάσωσης της ευρωζώνης στις 20 Αυγούστου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιος κρατά τον διακόπτη για τα ουκρανικά drones
Τι πρέπει να μάθει από αυτές
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.