- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Κυβερνητικός εκπρόσωπος πΓΔΜ: Έντιμη συμφωνία, υπογράψαμε με αξιοπρέπεια
«Πρέπει να ξεφορτωθούμε τον εθνικισμό και την ξενοφοβία», ανέφερε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Ιστορική» χαρακτήρισε τη συμφωνία για το ονοματολογικό που υπερψηφίστηκε στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της πΓΔΜ.
Ο Μίλε Μποσνιακόφσκι έκανε λόγο για μια «έντιμη λύση και για τα δύο κράτη, που έγινε με αξιοπρέπεια». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της πΓΔΜ ανέφερε, επίσης, ότι με τη νέα ονομασία ανοίγει «ο δρόμος προς τη φιλία» και επιταχύνεται η κοινή προοπτική για οικονομική ανάπτυξη και ενίσχυση της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.
«Πρέπει, όμως, να ξεφορτωθούμε τον εθνικισμό, την ξενοφοβία, τον ψεύτικο πατριωτισμό και τη ρητορική μίσους» προειδοποίησε.
Για τη στάση του προέδρου της πΓΔΜ Γκεόργκι Ιβάνοφ (σ.σ. απειλεί να μην υπογράψει το νομοσχέδιο) επισημαίνεται ότι «δεν μπλοκάρει την εφαρμογή της συμφωνίας, που έχει ήδη αρχίσει και βρίσκεται σε εξέλιξη».
Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα να γίνουν τα επόμενα βήματα από τη μεριά της Ελλάδας σε ό, τι αφορά την προώθηση της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας του σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ.
Αναφορικά με το τι θα ψηφίσει ο λαός της πΓΔΜ στο δημοψήφισμα εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι πολίτες θα ταχτούν υπέρ της νέας ονομασίας και της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο «ευχαριστώ» του Αμερικανού προέδρου στη Ρωσία
Τα νεότερα για την υγεία της
«Αν του είχα ρίξει καμιά γροθιά...»
Επεισοδιακή προεκλογική συγκέντρωση στη Νότια Καρολίνα
Η κατάστασή της την έχει οδηγήσει σε αμήχανες στιγμές
Οι διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από το κοινοβούλιο για να εμποδίσουν την είσοδο των βουλευτών
Οι, όχι και τόσο γνωστές, ρίζες
H ιστορία, οι παραδόσεις και οι συμβολισμοί
Πώς συνδέεται με τα γλυκά
Οι νέες οδηγίες στην πλατφόρμα
Στην απάντησή του δεν διατυπώνει ρητή θέση για τη νομιμότητα του μνημονίου
Mετά την κρίση της πανδημίας, οι νέες αναταράξεις στις αερομεταφορές και οι εταιρείες που αντέχουν
«Ήταν δικαιολογημένοι» είπε η εισαγγελία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.