- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουρκία: Μειώνεται η δημοτικότητα του Ερντογάν, θα χρειαστεί δεύτερος γύρος
Τα στοιχεία νέας δημοσκόπησης
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν φαίνεται να μπορεί να κερδίσει στις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου από τον πρώτο γύρο, με τη δημοτικοτητά του να σημειώνει πτώση κατά 1,6 μονάδα σε σχέση με μία εβδομάδα πριν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Gezici.
Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) θα χάσει την πλειοψηφία που διαθέτει στο κοινοβούλιο.
Η δημοσκόπηση του Gezici διενεργήθηκε από τις 2 ως τις 3 Ιουνίου σε σύνολο 2.814 ανθρώπων. Το 47,1% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψηφίσει τον Ερντογάν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, μείωση σε σχέση με το 48,7% που είχε απαντήσει το ίδιο μία εβδομάδα νωρίτερα.
Εξάλλου ο συνασπισμός μεταξύ του AKP και του εθνικιστικού MHP δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο, το 48,7% των ερωτηθέντων απάντησε ότι προτίθεται να ψηφίσει ένα από τα δύο κόμματα. Το ποσοστό αυτό παραμένει σταθερό σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο νοσοκομείο η σύντροφος και η κόρη του
«Έχουν εξαφανιστεί ολόκληρα χωριά» - Δραματικές στιγμές στα νεκροτομεία
Φόβοι ότι το πρόβλημα θα χειροτερέψει
To krapfen που έγινε viral
Τι λέει ο Αχμέντ Φουάντ Αλχατίμπ
Δεν είναι γνωστό πόσα κυκλοφορούν
Καθώς η αφόρητη ζέστη αλλάζει και το dress code
Η επίμαχη εικόνα είχε τραβηχτεί σε κινηματογραφική προβολή στο Λας Βέγκας
Η Συρία είναι το πιο επικίνδυνο μέτωπο
Το νομικό εμπόδιο για μόνιμη επιστροφή
Τρίτη καταδίκη για παρόμοιο αδίκημα
Διαμαρτυρόμενοι για το χοιρινό που σερβίρει το μαγαζί
Αντιδράσεις για την ελευθερία του Τύπου
Πώς λειτουργεί το κόλπο
«Τα πυρομαχικά δεν μπορεί να αποθηκεύονται κοντά σε κατοικίες» δηλώνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Το σπίτι που νοίκιασε και η έρευνα για τον Άντριου
Υπήρξε υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και υπέρμαχος της αυστηρής εφαρμογής της μεταναστευτικής νομοθεσίας στις ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.