- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ζητούν από τους γονείς του 14 μηνών Μπενίτο Μουσολίνι να του αλλάξουν όνομα
Μήπως είναι κάπως υπερβολικό το ιταλικό δικαστήριο;
Ιταλικό δικαστήριο κλήτευσε τους γονείς του μικρού Μπενίτο, ενός αγοριού ηλικίας 14 μηνών, να παρουσιαστούν ενώπιον της δικαιοσύνης προκειμένου να τους υποχρεώσει να αλλάξουν το όνομα του γιου τους, το οποίο του έδωσαν για να τιμήσουν τον παππού του.
Στην Ιταλία, οι γονείς συνηθίζουν να δίνουν στα παιδιά τους τα ονόματα των παππούδων τους. Το ζήτημα, ωστόσο, που προέκυψε με τον μικρό Μπενίτο, είναι ότι την ίδια στιγμή το επίθετο της οικογένειας είναι Μουσολίνι, επομένως το ονοματεπώνυμό του παραπέμπει στον Ιταλό φασίστα δικτάτορα (1883-1945), αν και δεν υπάρχει καμία γενεαλογική σύνδεση με εκείνον.
Όπως μάλιστα σχολιάζει η εφημερίδα Gazzetta di Parma, ήταν λίγο υπερβολική η αντίδραση του δικαστηρίου της Γένοβας, που κλήτευσε τους γονείς.
Η υπόθεση θυμίζει στη χώρα τη διαμάχη που προκάλεσε η ταινία "Il nome del figlio", η ιταλική διασκευή της γαλλικής ταινίας "Le prénom", όπου ένας άνδρας διασκεδάζει κάνοντας τους φίλους του να νομίζουν ότι θέλει να ονομάσει τον γιο του Μπενίτο.
Πρόσφατα, τα ιταλικά ΜΜΕ έφεραν στο φως της δημοσιότητας και μια άλλη υπόθεση, που εκτυλίχθηκε στο Μιλάνο: οι γονείς μιας μικρής Ιταλίδας έδωσαν στην κόρη τους το όνομα "Blu" (μπλε), ένα όνομα που σύμφωνα με την εισαγγελία δεν συνάδει με το γένος του παιδιού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.