Κοσμος

Ο γάμος της χρονιάς στο Ουίνδσορ - Ο πρίγκιπας Χάρι παντρεύεται την σταρ της ζωής του Μέγκαν (εικόνες, video)

Το πρόγραμμα, η δεξίωση και η φρενίτιδα του κόσμου με το πριγκιπικό ζευγάρι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18777769.jpg
© EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν σήμερα Σάββατο 19 Μαΐου τον γάμο της χρονιάς. Θα δουν τον πρίγκιπα Χάρι να παντρεύεται την Αμερικανίδα σταρ της ζωής του, Μέγκαν Μαρκλ στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Εκατοντάδες είναι αυτοί που διανυκτέρευσαν στους δρόμους της γραφικής βρετανικής κωμόπολης για να εξασφαλίσουν τη θέση με την καλύτερη θέα στα τεκταινόμενα του γάμου.

Ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ θα τελεστεί στις 2 ακριβώς ώρα Ελλάδος και θα ακολουθήσει η παρέλαση με την άμαξα μέσα από τον κόσμο.  

19534983.jpg
© EPA/ANDY RAIN


Το πριγκιπικό ζευγάρι θα σπάσει κάποιες παραδόσεις. Στους όρκους τους η Μέγκαν Μαρκλ δεν θα υποσχεθεί να «υπακούει» στον Χάρι και ο πρίγκιπας επέλεξε να φορέσει και βέρα.

Την Αμερικανίδα ηθοποιό θα συνοδεύσει και θα παραδώσει στον Χάρι ο πατέρας πρίγκιπας Κάρολος. Το γεγονός ότι θα κάνει ένα μέρος της διαδρομής στην εκκλησία μόνη της είναι κάτι πρωτόγνωρο, ωστόσο, φέρεται να το είχε ζητήσει η ίδια από την πρώτη στιγμή που σχεδιάστηκε ο γάμος και ανεξάρτητα με το ποιος θα την παρέδιδε στον γαμπρό, θέλοντας να τονίσει ότι είναι μια ανεξάρτητη γυναίκα. 

Την παραμονή του γάμου του ο Χάρι βγήκε να χαιρετίσει τον κόσμο έξω από το κάστρο του Ουίνδσορ δηλώνοντας ότι είναι «χαλαρός». Η Μέγκαν δε είπε ότι αισθάνεται «υπέροχα» όταν την ρώτησε κάποιος από τους εκατοντάδες παπαράτσι.

19533905.jpg
© EPA/NIGEL RODDIS

Το μυστήριο θα παρακολουθήσουν 600 καλεσμένοι, ανάμεσα στους οποίους  μέλη της βασιλικής οικογένειας αλλά και σταρ όπως η Αντζελίνα Τζολί, ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ αλλά και ο Ντέιβιντ με την Βικτόρια Μπέκαμ. 

Η νύφη που μέχρι την τελευταία στιγμή δεν θα γνωρίζουμε ποιανού οίκου νυφικό θα φοράει, θα φθάσει από το ξενοδοχείο όπου διέμενε τη νύχτα στην εκκλησία, μαζί με την μητέρα της Ντόρια Ράγκλαν, στη συνέχεια θα ανέβει μόνη της, συνοδευόμενη από τα 10 παρανυφάκια της, τα σκαλιά που οδηγούν προς την εκκλησία, θα περπατήσει στην εσωτερική αυλή της εκκλησία και ακολούθως στην είσοδο θα την περιμένει ο πρίγκιπας Κάρολος ο οποίος θα την συνοδεύσει στο εσωτερικό της εκκλησίας και θα την παραδώσει στον γαμπρό, πρίγκιπα Χάρι. 

Ο πρίγκιπας Χάρι θα φθάσει συνοδευόμενος με τον αδελφό του πρίγκιπα Γουίλιαμ, με τα πόδια, με σκοπό να χαιρετήσουν άτομα από το συγκεντρωμένο πλήθος. 

19534531.jpg
© EPA/NIGEL RODDIS

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

11:00 -Οι καλεσμένοι που θα παρακολουθήσουν το γάμο από τον περιβάλλοντα χώρο του κάστρου θα πάρουν θέση
11:30-13:00 - Άφιξη των 600 καλεσμένων του ζευγαριού
13:20 - Άφιξη των μελών της βασιλικής οικογένειας
13:45 - 'Αφιξη του πρίγκιπα Χάρι μαζί με τον κουμπάρο του πρίγκιπα Γουίλιαμ
13:55 - Άφιξη της βασίλισσας Ελισάβετ Β' της Αγγλίας
13:59 - Άφιξη της νύφης, Μέγκαν Μαρκλ
14:00 -Ξεκινά ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ
15:00 - Θα ολοκληρωθεί η γαμήλια τελετή
15:00-15:25 -Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ με την άμαξα, θα διασχίσουν τους δρόμους του Ουίνδσορ για να χαιρετήσουν τα πλήθη
15:00 -Οι 800 καλεσμένοι στο πάρτι του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ θα προσέλθουν σε μια από τις αίθουσες εκδηλώσεων του κάστρου
15:30 -Θα προσέλθουν στο χώρο της δεξίωσης ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν Μαρκ
17:30 -Η δεξίωση θα ολοκληρωθεί, οι καλεσμένοι θα αποχωρήσουν
21:00 -Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ θα φθάσουν στο Frogmore House όπου ο πρίγκιπας Κάρολος θα δώσει δεξίωση για 200 άτομα, προς τιμήν του ζεύγους. 

Το BBC μας ταξιδεύει σε βασιλικούς γάμους του κοντινού και μακρινού παρελθόντος: 
Remember the previous royal weddings? - BBC News

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ