- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Πρόεδρος Κίνας: «Απολύτως σωστή επιλογή για την χώρα ο μαρξισμός - Είναι τρόπος ζωής»
Ο Σι Τζινπίνγκ προέτρεψε όλα τα μέλη του κόμματος να διαβάζουν τα έργα του Μαρξ
Η απόφαση του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας να επιμείνει στις πολιτικές θεωρίες του Καρλ Μαρξ εξακολουθεί να είναι «απολύτως σωστή», δήλωσε σήμερα ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ενόψει της 200ης επετείου από τη γέννηση του Γερμανού φιλοσόφου αύριο Σάββατο.
Από το 2012 οπότε ανέλαβε την προεδρία της Κίνας ο Σι, ο οποίος θεωρείται ο πιο ισχυρός ηγέτης που έχει γνωρίσει η χώρα μετά τον Μάο Τσε Τουνγκ, τονίζει ότι η χώρα δεν πρέπει να λησμονήσει τις σοσιαλιστικές της ρίζες καθώς προσπαθεί να πετύχει «τη μεγάλη ανανέωση του κινεζικού έθνους».
Μιλώντας σήμερα από τη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού, ο Σι υπογράμμισε ότι «η αναφορά στον μαρξισμό στη σημαία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας ήταν απολύτως σωστή». Ο Κινέζος πρόεδρος προέτρεψε μάλιστα όλα τα μέλη του κόμματος να διαβάζουν τα έργα του Μαρξ και να εντρυφούν στις θεωρίες του, υιοθετώντας στη στάση αυτή «ως τρόπο ζωής».
Η ομιλία του Σι πραγματοποιήθηκε έπειτα από μία εβδομάδα κατά τη διάρκεια της οποίας τα κρατικά μέσα της Κίνας επιδόθηκαν σε μια επισταμένη προώθηση του μαρξισμού, με τοκ- σόου με τον τίτλο «Ο Μαρξ είχε δίκιο» και κινούμενα σχέδια που απεικονίζουν τον Γερμανό φιλόσοφο σε νεαρή ηλικία με στόχο να δείξουν ότι οι θεωρίες του εξακολουθούν να έχουν απήχηση στη σύγχρονη Κίνα και τη νέα γενιά.
Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου που αυτοαποκαλείται σοσιαλιστική, αν και παρουσιάζει όλα τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης καπιταλιστικής κοινωνίας, από την ισχυρή κατανάλωση ως την τεράστια διαφορά μεταξύ της αστικής ελίτ και των φτωχών τάξεων της υπαίθρου.
Η αντίφαση αυτή μεταξύ της ρητορικής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και των φαινομένων έχει ωθήσει πολλούς αναλυτές να εκτιμήσουν ότι το κόμμα δεν έχει πλέον ως υπόβαθρό του τον μαρξισμό, αλλά δίνει προτεραιότητα στην οικονομική ανάπτυξη.
Ωστόσο ο Σι έχει υιοθετήσει με ζέση την ιδεολογία πάνω στην οποία ιδρύθηκε το κόμμα και έχει επαναφέρει τη σπουδή των θεωριών του Μαρξ, καθώς τονίζει ότι η Κίνα θα πρέπει να αισθάνεται αυτοπεποίθηση απέναντι στην επαναστατική της ιστορία και το πολιτικό της σύστημα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Η 23χρονη αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε εμβολιασμό
Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει ενδεχόμενο φυλετικού ή θρησκευτικού κινήτρου
Η Δούκισσα του Σάσεξ τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν υλικό παιδικής κακοποίησης
Στο πλαίσιο της συμφωνίας Τραμπ με Πούτιν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.