- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Der Standard: Πολιτικό μήνυμα για υποχώρηση της Άγκυρας στο θέμα των «2» η άμεση απελευθέρωση του Τούρκου εργάτη
«Η Αθήνα περιμένει τους "ομήρους του Ερντογάν"»
Ως «πολιτικό μήνυμα» της ελληνικής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση της Τουρκίας ερμηνεύει η Der Standard την απόφαση απελευθέρωσης του τούρκου εργάτη που συνελήφθη στις Καστανιές του Έβρου κατόπιν παραβίασης των ελληνοτουρκικών συνόρων. «Η Αθήνα περιμένει τους 'ομήρους του Ερντογάν'» τιτλοφορεί την ανταπόκρισή της η αυστριακή εφημερίδα, επικαλούμενη ελληνικές κυβερνητικές δηλώσεις (συγκεκριμένα του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, που είχε χαρακτηρίσει ομήρους της Τουρκίας τους δύο στρατιωτικούς). Ο ανταποκριτής εκτιμά ότι πρόθεση της Αθήνας είναι να ωθήσει την Άγκυρα να διευθετήσει το ζήτημα των ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται προφυλακισμένοι στην Τουρκία.
«Οι δύο έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται ήδη δύο μήνες έγκλειστοι σε τουρκική φυλακή. Τώρα έπεσε στα χέρια της ελληνικής συνοριοφυλακής ένας τούρκος εργάτης. Μετά από μία μέρα αφέθηκε ελεύθερος», σημειώνει η αυστριακή εφημερίδα, αναφέροντας ότι ο τούρκος οδηγός εκσκαφέα φέρεται να είχε εισχωρήσει -κατά λάθος όπως δήλωσε στο δικαστήριο- κατά δέκα μέτρα στο ελληνικό έδαφος.
«Κάτι τέτοιο ήταν παλαιότερα αμελητέο και ξεκαθαριζόταν κατά κανόνα επί τόπου με ταχείες διαδικασίες. Σήμερα έχει καταστεί σοβαρό πολιτικό ζήτημα», σχολιάζει ο ανταποκριτής της εφημερίδας, επισημαίνοντας ότι «οι εντάσεις στη σχέση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είχαν χρόνια να κλιμακωθούν τόσο πολύ». Ο αρθρογράφος εκτιμά ότι «η απελευθέρωση του τούρκου εργάτη θα πρέπει να είναι ένα πολιτικό μήνυμα προς την κυβέρνηση στην Άγκυρα προκειμένου να υποχωρήσει επιτέλους», δίνοντας αίσια λύση στο θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών.
Πηγή: Deutsche Welle
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.