- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαζικές διαδηλώσεις στη Βραζιλία για την οικονομία
Βίαια επεισόδια, πέτρες και μολότοφ στο κτίριο του κοινοβουλίου
Βίαια εξελίχθηκε η μεγαλύτερη από μια σειρά διαδηλώσεων κοινωνικής δυσαρέσκειας που πραγματοποιήθηκαν χθες στις μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας. Περίπου 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στο Ρίο, διαμαρτυρόμενοι αρχικά για την αύξηση των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και τις τεράστιες δαπάνες για την οργάνωση του Μουντιάλ 2014.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας όμως, προκλήθηκαν βίαια επεισόδια όταν δεκάδες διαδηλωτές επιτέθηκαν κατά του κοινοβουλίου της πολιτείας του Ρίο. Οι διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στο κτίριο του κοινοβουλίου ενώ προσπάθησαν να εισβάλουν από τα σπασμένα παράθυρα. Το πλήθος απώθησαν ειδικές δυνάμεις της στρατιωτικής αστυνομίας κάνοντας χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών, ενώ σημειώθηκαν και αρκετές συλλήψεις.
Οι χθεσινές διαδηλώσεις στη Βραζιλία ήταν από τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μετά το 1992, όταν είχε ξεσπάσει κύμα λαϊκής οργής κατά της διαφθοράς της κυβέρνησης του τότε προέδρου Φερνάντο Κολόρ ντε Μέλο, ο οποίος παραιτήθηκε κατά τη διάρκεια της πολιτικής του δίκης στη Γερουσία.
Γ.Σ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kανείς δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό
Η ανάρτηση που προκάλεσε την αντίδραση
Το ζευγάρι έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό για τις παράνομες αναρριχήσεις
Μήνυμα για κυρώσεις σε όσους συμμαχούν με την Τεχεράνη έστειλε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ
Μέχρι το 2030, ένας στους τέσσερις κατοίκους της αναμένεται να είναι άνω των 65 ετών
To μεσαιωνικό καθεστώς έχει επιβάλει αποκλεισμό από κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι το Ιράν είχε βάλει στο στόχαστρο έναν από τους γιους του
Στρατολογούνται μέσω social media και χτυπούν όπου βλέπουν μεγάλο κέρδος
Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει σχέδιο για την ενίσχυση της οικονομικής πίεσης στην Τεχεράνη
Η συζήτηση με αφορμή το Final Fantasy
Τι ισχύει για τα ακουστικά και τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης
Προσφέρονται 10 εκατ. δολάρια για τον «βενιαμίν» της οικογένειας Τραμπ
Η λοίμωξη είναι εξαιρετικά σπάνια και σχεδόν πάντα θανατηφόρα
Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Γιος του φιλοσόφου Αντρέ
Καθώς μαίνεται ο πόλεμος με τη Ρωσία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.