Συρία: Αναχαιτίστηκαν πύραυλοι που είχαν στόχο αεροπορική βάση στη Χομς
Αραβικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Ισραήλ
Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας αναχαίτισαν περίπου δέκα πυραύλους οι οποίοι είχαν στόχο την αεροπορική βάση Σαϊράτ, στην επαρχία Χομς (δυτικά), μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.
«Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα απέκρουσε επίθεση με στόχο ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην επαρχία Χομς», ανέφερε η πηγή αυτή και πρόσθεσε ότι αναχαιτίστηκαν σχεδόν 10 πύραυλοι.
Συριακά κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι δεν έχουν αναφερθεί απώλειες και ότι όλοι οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν κατά της βάσης Σαϊράτ καταρρίφθηκαν.
Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα από έναν πύραυλο που αναχαιτίστηκε εν πτήσει, πάνω από την αεροπορική βάση.
#BREAKING: Syria: 6 missiles targeted Shayrat #Damascus airbase and 3 were aimed at Dumair military airport outside Homs on Monday "were intercepted"; Pentagon: “There are no US or Coalition operations in that area" pic.twitter.com/WUgdXdMPhw
— Amichai Stein (@AmichaiStein1) April 17, 2018
Η νέα επίθεση σημειώθηκε μερικά εικοσιτετράωρα μετά τα κοινά πλήγματα που εξαπέλυσαν εναντίον στόχων στη Συρία οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας, σε αντίδραση για την επίθεση που φέρεται να διαπράχθηκε με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα, στον θύλακα της Ανατολικής Γούτας, στα όρια της Δαμασκού.
Εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου διαβεβαίωσε ότι δεν βρίσκεται σε εξέλιξη καμιά στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στην επαρχία Χομς «αυτή τη στιγμή».
Η αεροπορική βάση Σαϊράτ είχε ήδη βομβαρδιστεί, την 7η Απριλίου 2017, από τις ΗΠΑ, οι οποίες εξαπέλυσαν εναντίον της μια ομοβροντία πυραύλων Κρουζ, σε αντίδραση για μια επίθεση με χημικά όπλα στο χωριό Χαν Σεϊχούν που είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 70 ανθρώπους. Η Ουάσινγκτον είχε επιρρίψει την ευθύνη για εκείνη την επίθεση στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Το Ισραήλ έχει πλήξει επανειλημμένα στόχους στη Συρία κατά τη διάρκεια της σύρραξης στη χώρα -από το 2011 και το ξέσπασμα του πολέμου- στοχοθετώντας κυρίως αυτοκινητοπομπές και βάσεις παραστρατιωτικών οργανώσεων που υποστηρίζονται από το Ιράν και της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, δυνάμεων που πολεμούν στο πλευρό των στρατευμάτων του Άσαντ.
Ερωτηθείς σχετικά με τις πυραυλικές επιθέσεις της Δευτέρας στη Συρία, εκπρόσωπος των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων απάντησε «δεν σχολιάζουμε τέτοια δημοσιεύματα».
Μια ΜΚΟ, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έκανε λόγο για πολλές ισχυρές εκρήξεις κοντά στη βάση Σαϊράτ, στη Χομς, και στην περιοχή Καλαμούν, κοντά στη Δαμασκό, όπου βρίσκονται άλλες δύο αεροπορικές βάσεις.
Η συριακή κρατική τηλεόραση έκανε λόγο περί «επίθεσης», χωρίς να κάνει καμιά εκτίμηση για το ποιος εκτόξευσε τους πυραύλους.
Εξάλλου, μέσα ενημέρωσης προσκείμενα στο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου μετέδωσαν ότι συστοιχίες των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας αναχαίτισαν τρεις πυραύλους οι οποίοι είχαν στόχο το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ντουμάιρ, ανατολικά της Δαμασκού.
Το αεροδρόμιο αυτό είχε χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στις επιχειρήσεις των συριακών δυνάμεων για την ανάκτηση της Ανατολικής Γούτας.
Αραβικά ΜΜΕ: Οι πύραυλοι ενδέχεται να εβλήθησαν από το Ισραήλ
Οι πύραυλοι οι οποίοι στοχοθέτησαν την αεροπορική βάση Σαϊράτ στην επαρχία Χομς της Συρίας ενδέχεται να εβλήθησαν από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Αλ Μασντάρ αλ Αραμπί («Η αραβική πηγή»), οι συριακές ένοπλες δυνάμεις θεωρούν ότι η επίθεση έγινε από το Ισραήλ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιος ήταν ο Αμερικανός νοσηλευτής που πυροβολήθηκε από την ICE
Ο Jacob Frey κατηγορεί την κυβέρνηση για αποδόμηση της δημοκρατίας
Ο Αμερικανός πρόεδρος επαινεί τη «γενναιότητα» των συμμάχων του ΝΑΤΟ μετά τις αντιδράσεις
Eπιθέσεις με πυραύλους και drones άφησαν χιλιάδες κατοίκους χωρίς θέρμανση και ρεύμα εν μέσω πολικών θερμοκρασιών
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - 20 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.