Κοσμος

Bloomberg: Δεν αναμένεται πυραυλικό χτύπημα απόψε στη Συρία - Ο Τραμπ «ζυγίζει» ακόμη τις επιλογές του

Σήμερα αναχώρησε από το Νόρφολκ για την ανατολική Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο Τρούμαν με 7 συνοδευτικά καταδρομικά πολεμικά πλοία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
trumpsyria.jpg
Getty Images

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Bloomberg στον Λευκό Οίκο, Jennifer Jacobs, «δεν αναμένεται πυραυλικό χτύπημα απόψε» στη Συρία. Πηγές της αμερικανικής προεδρίας, τις οποίες επικαλείται η δημοσιογράφος, τονίζουν ότι ο Τραμπ ζυγίζει ακόμη τις επιλογές του για στρατιωτική δράση στη Συρία. Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε με τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις.

Ο Μάτις δήλωσε πριν την συνάντηση, «έτοιμος» να παράσχει στρατιωτικές επιλογές στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για αντίποινα για τη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία.  Εντούτοις, σε ερώτηση αν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να κατηγορηθούν οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ για την επίθεση αυτή, ο Μάτις τόνισε ότι οι ΗΠΑ «εξακολουθούν να αξιολογούν» τις πληροφορίες.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε σήμερα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει καθορίσει χρονοδιάγραμμα για δράση σε απάντηση στη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία, παρά την ανάρτηση που έκανε στο Twitter ότι πύραυλοι «θα (αρχίσουν να) έρχονται» και ότι η Ρωσία θα πρέπει να «ετοιμαστεί».

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς δήλωσε ότι ο Τραμπ έχει διάφορες επιλογές, όχι απλά στρατιωτικές, ότι όλες οι επιλογές εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι και ότι αξιολογεί τον τρόπο που θα απαντήσει.

Πρόσθεσε ότι ο Τραμπ θεωρεί τη Ρωσία και τη Συρία υπεύθυνες για τη χημική επίθεση κι αρνήθηκε ότι τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου στο twitter δημιούργησαν οποιοδήποτε πρόβλημα.

Πάντως μόλις σήμερα αναχώρησε από το Νόρφολκ για την ανατολική Μεσόγειο, το αεροπλανοφόρο Τρούμαν με 7 συνοδευτικά καταδρομικά πολεμικά πλοία. Ο διάπλους του Ατλαντικού θα πάρει τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Οπως έλεγε νωρίτερα πηγή του Πενταγώνου το πλοίο θα φτάσει τον στόχο του «στα μέσα Μαΐου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ