- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Νεκροί δύο δημοσιογράφοι και ο οδηγός τους που απήχθησαν στην Κολομβία
Είχαν απαχθεί τον περασμένο μήνα από Κολομβιανούς αντάρτες
Δύο δημοσιογράφοι από τον Ισημερινό και ο οδηγός τους, που είχαν απαχθεί τον περασμένο μήνα από Κολομβιανούς αντάρτες, είναι νεκροί, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ισημερινού Λένιν Μορένο.
"Δυστυχώς, λάβαμε πληροφορίες που επιβεβαιώνουν τη δολοφονία των συμπατριωτών μας" είπε ο πρόεδρος σε διάγγελμά του στη δημόσια τηλεόραση. "Φαίνεται ότι αυτοί οι εγκληματίες ουδέποτε σκόπευαν να τους επιστρέψουν με ασφάλεια", πρόσθεσε.
Την Πέμπτη ο Μορένο έδωσε στους απαγωγείς –πρώην μαχητές των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) που αρνήθηκαν να καταθέσουν τα όπλα πέρσι– διορία 12 ωρών για να αποδείξουν ότι οι όμηροι είναι εν ζωή. Ο πρόεδρος επέστρεψε εσπευσμένα στη χώρα από το Περού όπου βρισκόταν για μια περιφερειακή σύνοδο κορυφής μετά τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο ότι ο δημοσιογράφος της εφημερίδα El Comercio Χαβιέρ Ορτέγκα, ο φωτορεπόρτερ Πολ Ρίβας και ο οδηγός τους Εφρέν Σεγκάρα ήταν νεκροί.
Μια ανακοίνωση που κατά τα φαινόμενα εκδόθηκε από το Μέτωπο Όλιβερ Σινιστέρα –ομάδα που αποσχίσθηκε από τις FARC και αρνήθηκε να τηρήσει την ειρηνευτική συμφωνία του 2016– ανέφερε ότι οι όμηροι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης επιχείρησης για την απελευθέρωσή τους. Η Κολομβία διέψευσε ότι οργάνωσε οποιαδήποτε τέτοια επιχείρηση.
Περισσότεροι από χίλιοι αντάρτες των πρώην FARC αρνήθηκαν να καταθέσουν τα όπλα και ορισμένοι που εξακολουθούν να δρουν στις νότιες ζούγκλες της Κολομβίας εξαπολύουν επιθέσεις στις δυνάμεις ασφαλείας του Ισημερινού, στην άλλη πλευρά των συνόρων.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.