- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βιέννη: Η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο
86η η Αθήνα σε 231 πόλεις και ουραγός η Βαγδάτη
Τα σκήπτρα της πόλης με την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο διατήρησε για ένατη συνεχόμενη χρονιά η πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη, σύμφωνα με τον ετήσιο δείκτη της εταιρείας συμβούλων επιχειρηματιών Mercer. Ανάμεσα σε 231 πόλεις στον κόσμο η Αθήνα κατετάγη 86η ανάμεσα στην Κουάλα Λουμπούρ και τη Λεμεσό, ενώ και πάλι στην τελευταία θέση συναντάμε την πρωτεύουσα του Ιράκ, Βαγδάτη. Δείτε εδώ αναλυτικά τον πίνακα της Mercer.
Η Βιέννη ξεχωρίζει για την ολοκληρωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και το λογικό κόστος στέγασης που προσφέρει στους κατοίκους της. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ζυρίχη της Ελβετίας, ενώ την τρίτη θέση μοιράζονται το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και το Μόναχο της Γερμανίας.
Στην πέμπτη θέση είναι το Βανκούβερ του Καναδά, το οποίο προσφέρει την καλύτερη ποιότητα ζωής στη Βόρειο Αμερική, ενώ στην έκτη και έβδομη θέση συναντώνται δύο ακόμη γερμανικές πόλεις (Ντίσελντορφ και Φρανκφούρτη).
Η Σιγκαπούρη στην 25η θέση και το Μοντεβιδέο στην 77η κατέχουν τις πρώτες θέσεις στην Ασία και τη Λατινική Αμερική αντίστοιχα, ενώ η κορυφαία αφρικανική πόλη είναι το Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, το οποίο βρίσκεται στην 89η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.
Οι συνεργάτες της Mercer χρησιμοποιούν συνολικά 39 διαφορετικά κριτήρια για την κατάταξη των πόλεων τα οποία αφορούν, μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές πτυχές, παιδεία, ασφάλεια, ψυχαγωγία και παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν σe ένα αντίγραφο του Οβάλ Γραφείου σε πλήρη κλίμακα
Η Τεχεράνη θέτει τους όρους της στις ναυτιλιακές και οι ΗΠΑ προειδοποιούν
Νέες διαδηλώσεις οργανώνονται απόψε σε Τίρανα και Αυλώνα
Υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος του ήδη από το 2017
Νέα πυρά κατά της αμερικανικής προπαγάνδας
Τι ακριβώς γίνεται στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης
Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές
Ποιο είναι το μοντέλο πέντε βημάτων που χρησιμοποιεί
Οι ισραηλινές επιχειρήσεις συνεχίζονται στον νότο - Ένας Κυανόκρανος του ΟΗΕ έχασε τη ζωή του
«Διαφωνούμε όπως συμβαίνει στις οικογένειες» δηλώνει ο Νετανιάχου
Ύποπτος ο πρώην σύντροφος της μητέρας του κοριτσιού
Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Ποια είναι τα δύο βασικά «αγκάθια»
Οι πιλοτικές ζώνες ελέγχου και οι φόβοι για νέες συγκρούσεις
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.