- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κατερρίφθη Ισραηλινό μαχητικό F-16 από συριακά πυρά
Ασφαλείς οι πιλότοι του αεροσκάφους, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο
Ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος F-16 κατερρίφθη από συριακά αντιαεροπορικά πυρά, ενώ το Ισραήλ έπληξε έναν ιρανικό στόχο στη Συρία από τον οποίο είχε εκτοξευθεί προς τον ισραηλινό εναέριο χώρο ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ανακοινώθηκε από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.
«Οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις) στοχοθέτησαν τα ιρανικά συστήματα ελέγχου στη Συρία που έστειλαν το #UAV στον ισραηλινό εναέριο χώρο. Μαζικά συριακά αντιαεροπορικά πυρά, ένα F16 συνετρίβη στο Ισραήλ, οι πιλότοι είναι ασφαλείς», έγραψε στο Twitter ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικας.
Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως το F16 συνετρίβη στο βόρειο Ισραήλ.
Σύμφωνα με το BBC οι πιλότοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.
Σειρήνες ήχησαν σε όλους τις περιοχές του βορείου Ισραήλ και στα Υψίπεδα του Γκολάν. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.
Σύμφωνα με την στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ ένα ιρανικό drone μπήκε στον εναέριο χώρο των Υψιπέδων του Γκολάν και αμέσως κατερρίφθη από ισραηλινά πυρά. Το Ισραήλ ανταπέδωσε με πυρά κατά ιρανικών στόχων στη Συρία.
Από την πλευρά της η συριακή αντιαεροπορική άμυνα ανακοίνωσε άνοιξε πυρ απαντώντας σε ισραηλινή «επίθεση» εναντίον στρατιωτικής βάσης και έπληξε «περισσότερα από ένα αεροπλάνα», δήλωσε στρατιωτική πηγή, σύμφωνα με συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
«Η εχθρική ισραηλινή οντότητα πραγματοποίησε σήμερα τα χαράματα μια νέα επίθεση εναντίον μιας από τις στρατιωτικές βάσεις στην κεντρική περιφέρεια. Οι αντιαεροπορικές άμυνές μας την αντιμετώπισαν και έπληξαν περισσότερα από ένα αεροπλάνα», ανέφερε η ανώνυμη στρατιωτική πηγή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.