- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ευρώπη στηρίζει Μαχμούντ Αμπάς: Η Ανατολική Ιερουσαλήμ πρέπει να γίνει πρωτεύουσα των Παλαιστινίων
«Μόνη βιώσιμη λύση η δημιουργία δύο κρατών», το σχόλιο Μογκερίνι μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής
Διαβεβαιώσεις στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει τη διεκδίκηση των Παλαιστινίων να κάνουν την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα ενός μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους, έδωσε τη Δευτέρα η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής διπλωματίας.
Σε δήλωσή της, παρουσία του Μαχμούντ Αμπάς, η Φεντερίκα Μογκερίνι, ξεκαθάρισε ότι «τα εμπλεκόμενη μέρη πρέπει να μιλούν και να δρουν με σοφία, και με αυξημένη αίσθηση ευθύνης» όταν συζητούν για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, προσθέτοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση πιστεύει πως η μόνη βιώσιμη λύση είναι αυτή της δημιουργίας δύο κρατών».
Όπως επισημαίνεται σε άρθρο του Independent, η κα Μογκερίνι εξέφρασε τον προβληματισμό της εκ μέρους της Ε.Ε. για τις πρόσφατες αποφάσεις της Ουάσινγκτον και τις επιπτώσεις αυτών στις προοπτικές της ειρηνευτικής διαδικασίας.
Στα τέλη του 2017 ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την Ιερουσαλήμ ως «πρωτεύουσα του Ισραήλ», γνωστοποιώντας μάλιστα την πρόθεσή τους να μεταφερθεί εκεί η αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ.
Από τη μεριά του, ο Μαχμούντ Αμπάς επανέλαβε ότι η Ανατολική Ιερουσαλήμ πρέπει να γίνει πρωτεύουσα των Παλαιστινίων και κάλεσε όλα τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. να αναγνωρίσουν το κράτος της Παλαιστίνης ως «κυρίαρχη κρατική οντότητα», υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια δεν επηρεάζει τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ για την ειρηνική επίλυση της πολύχρονης διαμάχης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Αντιμετωπίζουν 59 συνολικά κατηγορίες
Στο επίκεντρο η αποκάλυψη των πηγών πίσω από τα δημοσιεύματα για το Air Force One
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.