- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Οι Γάλλοι πιο αισιόδοξοι για το μέλλον τους με τον Μακρόν
Πιο απαισιόδοξοι οι ψηφοφόροι του Εθνικού Μετώπου
Πιο αισιόδοξοι για το μέλλον τους εμφανίζονται πλέον οι Γάλλοι σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris Interactive για τον ραδιοφωνικό σταθμό RTL που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, παρά τη φήμη που τους θέλει «έθνων πεσιμιστών».
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση έξι στους δέκα Γάλλους, με ποσοστό 59% είναι πιο αισιόδοξοι για τη φετινή χρονιά ενώ το 2012 το αντίστοιχο ποσοστό ανερχόταν μόλις στο 44%.
Εν τω μεταξύ πιο αισιόδοξοι είναι οι υποστηρικτές του κόμματος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ενώ εκείνοι του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου είναι οι πιο απαισιόδοξοι.
«Ίσως αυτό οφείλεται εν μέρει στο φαινόμενο Μακρόν», σχολίασε ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικών δημοσκοπήσεων, Ζαν-Ντανιέλ Λεβί, σημειώνοντας την ανανεωμένη ελπίδα των Γάλλων για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, κάτι που αποτελεί βασική προτεραιότητα στο πολιτικό πρόγραμμα του Γάλλου προέδρου.
Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι η νέα κυβέρνηση έχει καλές προοπτικές σε οικονομικό επίπεδο.
«Δεν έχει να κάνει μόνο με το τέλος της εποχής του Ολάντ», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην γενικότερη αίσθηση δυσφορίας που σημάδεψε την προεδρία του Φρανσουά Ολάντ (2012-2017).
«Οι Γάλλοι ακούν συνεχώς για τις καλύτερες προοπτικές αναφορικά με την ανάπτυξη και για πληθώρα νέων θέσεων εργασίας. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η Γαλλία είναι λιγότερο αποκαρδιωμένη», σημείωσε.
Για πρώτη φορά την τελευταία πενταετία, η πλειοψηφία (51%) απάντησε ότι η προηγούμενη χρονιά ήταν θετική για τους ίδιους. Το ποσοστό αυτό έρχεται σε αντίθεση με το 54% που πίστευε ότι το 2015 και το 2016 ήταν αρνητικά χρόνια τα οποία σημαδεύτηκαν από τις αιματηρές τζιχαντιστικές επιθέσεις.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.