Κοσμος

Νέα Υόρκη: Παιδί έπαιζε με την κουζίνα και προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά

Δώδεκα άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο στη φλεγόμενη πολυκατοικία του Μπρονξ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
new-york.jpg
EPA/ALBA VIGARAY

Μοιραίο ήταν για 12 ανθρώπους το παιχνίδι ενός παιδιού (3,5 ετών περίπου) με την κουζίνα αερίου στην πολυκατοικία, που τυλίχτηκε στις φλόγες στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ντάνιελ Νίγκρο ήταν ξεκάθαρος:

«Διαπιστώσαμε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από μια κουζίνα στο ισόγειο. Προκλήθηκε από ένα παιδί 3,5 ετών που έπαιζε με μια κουζίνα αερίου. Ξέσπασε φωτιά και η μαμά του δεν το είχε αντιληφθεί. Το κατάλαβε από τις κραυγές του παιδιού».

«Η γυναίκα βγήκε αμέσως έξω μαζί με τα δύο μικρά παιδιά της, αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή. Η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα στους επάνω ορόφους» συνέχισε, υπογραμμίζοντας πως «σε περίπτωση πυρκαγιάς πρέπει οπωσδήποτε να κλείνουμε πίσω μας την πόρτα όταν φεύγουμε».

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, τέσσερις άνθρωποι δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

«Η φωτιά επεκτάθηκε και το κλιμακοστάσιο λειτούργησε ως καμινάδα. Η φωτιά προχώρησε τόσο γρήγορα στους επάνω ορόφους που οι άνθρωποι δεν είχαν παρά ελάχιστο χρόνο για να αντιδράσουν. Δεν μπορούσαν να κατέβουν. Από εκείνους που το προσπάθησαν, δύο σκοτώθηκαν. Άλλοι γλίτωσαν, τους βοηθήσαμε να κατέβουν από τη σκάλα κινδύνου» συμπλήρωσε.

Όπως είπε, οι πυροσβέστες χρειάστηκαν μόλις τρία λεπτά για να φτάσουν στο φλεγόμενο κτίριο. «Υπήρχαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι στη σκάλα κινδύνου όταν έφτασαν οι ομάδες μας εκεί» τόνισε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ